Piektdiena, 29.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Agija, Aldonis;

LNSO dodas koncertturnejā uz Japānu

EasyGet.lv, 29.11.2012. 17:45

Turpinot iepriekšējos gados uzsākto labo sadarbību, arī šogad Latvijas Nacionālais simfoniskais orķestris (LNSO) izcilās japāņu diriģentes Tomomi Nišimoto un lietuviešu diriģenta Roberta Šervenika vadībā sniegs koncertu sēriju prestižākajās Japānas koncertzālēs Osakā, Nagojā, Tojamā, Šigā, Fukuokā un Tokijā.
LNSO dodas koncertturnejā uz Japānu

LNSO Japānas turnejai sagatavojis divas koncertprogrammas. Japāņu diriģentes Tomomi Nišimoto vadībā orķestris atskaņos fragmentus no Volfganga Amadeja Mocarta operas „Bēgšana no seraja", fragmentus no Engelberta Humperdinka operas „Ansītis un Grietiņa", kā arī Ludviga van Bēthovena Piekto simfoniju do minorā op. 67. Šajā programmā kā soliste uzstāsies Āzijā labi pazīstamā korejiešu dziedātāja Sumi Jo (soprāns), kura kopā orķestri bez jau minētajiem operu fragmentiem atskaņos arī Mocarta āriju Vorrei spiegarvi, oh Dio!, Sergeja Rahmaņinova „Vokalīzi" un Johana Štrausa jr. valsi „Pavasara balsis".

Savukārt lietuviešu diriģenta Roberta Šervenika vadībā LNSO izpildīs Ludviga van Bēthovena uvertīru „Egmonts", Johannesa Brāmsa Pirmo simfoniju, kā arī Friderika Šopēna Pirmo klavierkoncertu mi minorā, kurā orķestrim pievienosies slavenā japāņu pianiste Ingrīda Fudziko Heminga.

No 1. līdz 17. decembrim Latvijas Nacionālais simfoniskais orķestris sniegs deviņus koncertus dažādās Japānas koncertzālēs: Osakas pilsētas simfoniskajā koncertzālē, Aiči prefektūras Mākslas teātra koncertzālē Nagojā, Tojamas pilsētas mākslas centra koncertzālē, Bivako mākslas centra koncertzālē Otsu pilsētā, Fukuokas pilsētas ACROS simfoniskajā koncertzālē, Tokijas Metropolitēna teātrī un Tokijas Pilsētas operas koncertzālē.

Pēdējo trīs gadu laikā šī ir jau trešā Latvijas Nacionālā simfoniskā orķestra Japānas koncertturneja izcilās un Āzijā augsti novērtētās japāņu diriģentes Tomomi Nišimoto vadībā, kuru organizē japāņu koncertaģentūra Samon Promotion. Diriģente Tomomi Nišimoto, kura guvusi lielu atzinību ne vien dzimtajā Japānā, bet arī Krievijā un Eiropā, dzimusi Osakā, Japānā, 1994. gadā beigusi Osakas Mūzikas koledžu un turpinājusi studijas Pēterburgas Nacionālajā mūzikas skolā, kur mācījusies operas un simfoniskās mūzikas diriģēšanu pie Viktora Fedotova un Iļjas Musina. Jaunā diriģente ieguvusi dažādas mūzikas balvas Japānā. Viņas orķestra debija notika 1997. gadā ar Kioto simfonisko orķestri. Kopš tā laika viņa regulāri sadarbojas ar visiem lielākajiem Japānas orķestriem, kļūstot par vienu no Japānas slavenākajiem jaunajiem vārdiem visā pasaulē. Diriģentes biogrāfijā liela loma ir arī dažādiem Krievijas orķestriem – viņa strādājusi ar Pēterburgas filharmonisko orķestri, Pēterburgas Radio simfonisko orķestri, Čaikovska fonda Krievijas simfonisko orķestri (kopš 2004. gada viņa ir šī orķestra mākslinieciskā vadītāja un galvenā diriģente) un Maskavas simfonisko orķestri.

Foto: Latvijas Nacionālais simfoniskais orķestris. Publicitātes foto

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV