Otrdiena, 07.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Henrijs, Jete, Henriete;

Austra Pumpure un Austrasbērni dziesmu vakarā Reiterna namā

EasyGet.lv, 03.12.2012. 09:17

6. decembrī plkst. 20.00 uz sadziedāšanos Latvijas 1. rokkafejnīcā Reiterna namā aicina Austra Pumpure un Austrasbērni, informē Inese Sērdiene.
Austra Pumpure un Austrasbērni dziesmu vakarā Reiterna namā

Dziesmu vakarā, kas notiks Austras dzimšanas dienas noskaņās, pulcēsies gan jaunie, gan jau labi zināmie Austrasbērni. Kā jau Austras koncerts, tas mazāk būs koncerts tā ierastajā izpratnē, vairāk – sirsnīga, noskaņu bagāta saruna ar klausītāju. Un kā tas notiek sarunās, tās veido klātesošie cilvēki un situācija.

Viena no Austras mīļākajām dziesmām ir dziesma par visskaistākām ogām pasaulē, par pīlādžiem. Arī Austru pašu mēs varam redzēt kā pīlādzi, kas, pateicoties gan savu krāšņo ogu ķekariem, gan tam piedēvētajām mistiskajām spējām, ir viens no skaistākajiem un valdzinošākajiem kokiem. Mitoloģijā – mājas svētība, mājas sargs, mošķu padzinējs, zibens spēriena novērsējs...

Mājas svētība un sargs dziesminiece ir arī saviem Austrasbērniem – tā ierasts dēvēt Austras audzēkņus, kas mācījušies vai mācās šobrīd pie viņas spēlēt ģitāru un dziedāt. Taču pati Austra šo jēdzienu labprāt paplašina, sakot, ka Austrasbērns, tas ir pasaules uzskats, un ka viņa varētu būt, piemēram, Austrasbērns numur viens, jo mēs visi esam Austrasbērni, visi, kas mīlam dziesmu un līdzīgi domājam, dzīvojam.

Dziesmu vakari notiek katru otro ceturtdienu Latvijas 1. rokkafejnīcas „Reiterna nams" (Rīgā, Mārstaļu ielā 2/4) lielajā zālē (2.stāvā). Dziesmu vakarus rīko Latvijas Mūzikas atbalsta fonds sadarbībā ar Latvijas 1. rokkafejnīcu un SIA RJK. Informatīvi atbalsta Austras biedrība (www.austrasbiedriba.lv).

Foto: Austra Pumpure. Publicitātes foto 

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV