Ceturtdiena, 18.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Laura, Jadviga;

„Sus Dungo" un Elizabete Balčus koncertēs Mazajā Ģildē

EasyGet.lv, 04.12.2012. 17:04

9. decembrī plkst. 17.00 Mazajā Ģildē ar īpašu koncertu „Vēstules no mums" uzstāsies grupa „Sus Dungo" un Elizabete Balčus, informē Eduards Gaušis.
„Sus Dungo" un Elizabete Balčus koncertēs Mazajā Ģildē

Koncerts veltīts pirms Ziemassvētku laika miera sajūtas meklējumiem, kad cilvēki nereti mājās pie siltas tējas krūzes atmiņā pārskata pa vasaru piedzīvoto – šie būs „Sus Dungo" un Elizabetes stāsti. Un varbūt kādā no tiem klausītāji varēs saklausīt arī to dziesmu, kā ziemas aukstumā skan viņu pašu vasaras atmiņas.

Grupa „Sus Dungo" ir īpašs notikums Latvijas mūzikā, kad kopīgā projektā ir satikušās veselas astoņas talantīgas un atraktīvas mūziķes. Sauktas gan par Dūdiņroka pārstāvēm, gan Indie popa fejām, viņas spējot ar plašā instrumentu klāsta un maigo balsu palīdzību noburt klausītājus un likt tiem, ja ne gluži bezbēdīgi dejot ar eņģeļiem, tad savas trīs pēdas no zemes pacelties gan.

Šis muzikālais projekts dibināts salīdzinoši nesen – 2010. gadā. Līdz šim meitenes sadarbojušās ar dažādiem mūziķiem, arī ar Imanta Ziedoņa fondu "Viegli", kopīgi ierakstot dziesmu „Balle" un ir bijušas satiekamas vairākos vasaras festivālos un koncertos. 2012. gada jūnijā grupa izdeva savu pirmo albumu „Rasā pēdas". Savukārt flautiste un dziedātāja Elizabete Balčus, kuru arī varēs sastapt 9. decembra koncertā, savu solo debijas albumu "Wooden Horse" izdeva jau 2011. gada rudenī, par to saņemot Latvijas Mūzikas ierakstu gada balvu nominācijā "Labākā debija".

Ieeja koncertā bez maksas. Atļauts ņemt līdzi labas domas un, ja ir, tad kādu drusku miera, ko uzdāvināt steidzīgajiem.

Koncertu organizē Rīgas Kultūras un tautas mākslas centrs „Mazā Ģilde". To atbalsta Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departaments, Radio NABA, Latvijas Universitāte, „Cherry Picking" sajūtu virtenes, kopēšanas centrs „CopyExpert" un draudzīgas sadarbības projekts „Pirmā doma".

Foto: Grupa Sus Dungo. Publicitātes foto

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV