Piektdiena, 26.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Rūsiņš, Sandris, Alīna;

Rīgas ritmu kulminācijā - Latvijas Radio bigbends un džeza leģenda Kurts Elings

EasyGet.lv, 05.12.2012. 10:33

Festivāla „Rīgas Ritmi" Ziemas koncertu sērijas kulminācijā 9. decembrī Rīgas Kongresu namā uzstāsies viens no labākajiem pasaules džeza vokālistiem Kurts Elings kopīgā koncertā ar atjaunoto Latvijas Radio bigbendu.
Rīgas ritmu kulminācijā - Latvijas Radio bigbends un džeza leģenda Kurts Elings

Pēdējo 12 gadu laikā Kurts Elings trīspadsmit reizes ir guvis uzvaras kritiķu aptaujās un sešas reizes lasītāju aptaujās DownBeat, kā arī šajā laika posmā astoņas reizes uzvarējis JazzTimes lasītāju aptaujā, astoņas reizes ieguvis titulu „Gada dziedātājs" no Jazz Journalists Association.

Varētu šķist, ka Elinga balss tembrs ir par smagnēju, lai variētu dažādu emociju amplitūdā, taču viņa vokālam piemīt apbrīnojamas manevru spējas. Vienā mirklī dziedātājs spēj šķērsot plašu toņu spektru un no paskarba baritona nonākt pie apdullinoša falseta.

Rīgā mākslinieks uzstāsies kopā ar savu pianistu – Lourensu Hobgudu un pēc 16 gadu ilgā pārtraukuma atjaunoto Latvijas Radio bigbendu. Jaunā kvalitātē pārdzimušo kolektīvu vada Māris Briežkalns un Kārlis Vanags. Latvijas Radio bigbenda patrons ir Maestro Raimonds Pauls. Uz projektu tipa balstītais bigbends plāno sadarboties ar labākajiem pašmāju un ārzemju mūziķiem. Kopīgais projekts ar Kurtu Elingu būs pirmā, ilgi gaidītā bigbenda uzstāšanos.

Pēdējo gadu laikā Kurta Elinga karjera vainagojusies ar vairākiem starptautiskiem Grammy ekvivalentiem apbalvojumiem, to skaitā, Germany's ECHO Award kā 2012.gada labākajam vokālistam (albums„The Gate"), The Edison Prize (Nīderlande) par labāko džeza vokālu (albums „The Gate") un Scottish Jazz Award. Tostarp Elingam ir piešķirts Jazz Ambassador tituls Polijas pilsētas Katovices džeza festivālā „Silesian Jazz festival".

Biļetes ir nopērkamas Biļešu serviss kasēs un internetā www.bilesuserviss.lv

Vairāk informācijas meklējiet: www.rigasritmi.lv

Foto: Kurts Elings. Publicitātes foto 

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV