Sestdiena, 20.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Mirta, Ziedīte;

Komponists Uģis Prauliņš nominēts Grammy balvai

EasyGet.lv, 06.12.2012. 14:18 | komentāri (1)

Šogad prestižā ASV Nacionālās ierakstu mākslas un zinātnes akadēmijas balva Grammy tiks pasniegta 55. reizi, un nomināciju sarakstā iekļuvis arī latviešu komponists Uģis Prauliņš.
Komponists Uģis Prauliņš nominēts Grammy balvai

Uģis Prauliņš nominēts kategorijā "labākais mūsdienu klasiskās mūzikas skaņdarbs" par kompozīciju "The Nightingale". Šis skaņdarbs nominēts arī kategorijā Labākā kora uzstāšanās (Best Choral Performance). Prauliņa skaņdarbu izpilda Dānijas Nacionālais vokālais ansamblis britu diriģenta Stīvena Leitona vadībā.

"The Nightingale" jeb "Lakstīgala" ir darbs, ko autors rakstījis, iedvesmojoties no dāņu pasaku meistara Hansa Kristiana Andersena tāda paša nosaukuma pasakas, un stāsta par Ķīnas imperatoru un viņa dārzā mītošo putnu, par kuru viss galms runā kā par nedzirdētu brīnumu, bet pats ķeizars par to pat nav dzirdējis.

Kategorijā Labākais mūsdienu klasiskās mūzikas ieraksts ar Uģi Prauliņu konkurēs amerikāņu komponists Stīvens Hartki, kubiešu izcelsmes komponiste un diriģente Tanija Leona, Einojuhani Rautavaaru no Somijas un Pulicera balvas laureāts Stīvens Stakijs.

Viss nomināciju saraksts atrodams šeit:

Balvu laureāti tiks paziņoti "Grammy" ceremonijā 10. februārī Losandželosā.

Atgādinām, ka skaņdarbs "The Nightingale" Latvijas pirmatskaņojumu piedzīvoja šī gada 29. janvārī koncertā Lielajā ģildē.

Foto: Komponists Uģis Prauliņš. Publicitātes foto


Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV