Ceturtdiena, 25.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Līksma, Bārbala;

Orķestris Rīga izsludina Starptautisko komponistu konkurss Windstream 2014

EasyGet.lv, 07.12.2012. 09:18

Tiek izsludināts Starptautisks komponistu konkurss Windstream 2014 ar moto „izjūti Bahu, turpini Bahu, debatē ar Bahu", informē PPO „Rīga" mārketinga speciāliste Ilze Pleša.

Profesionālā pūtēju orķestra „Rīga" organizētais Pavasara festivāls Windstream notiek kopš 2010. gada un ir iemantojis lielu klausītāju atsaucību. Starptautiskais komponistu konkurss Windstream 2014 notiks Johana Sebastiāna Baha zīmē, ir iekļauts Eiropas kultūras galvaspilsētas programmas ietvaros un tiek rīkots pirmo reizi.

Komponisti aicināti sacerēt skaņdarbus simfoniskā pūtēju orķestra sastāvam un šajos skaņdarbos veidot muzikālas un saturiskas arkas ar 17.-18. gadsimtā dzīvojošā komponista Johana Sebastiāna Baha mūziku.

Konkursā nav vecuma, nacionalitātes un pilsonības ierobežojumu. Komponistiem jāiesūta jauni skaņdarbi saskaņā ar Konkursa nolikumu ne vēlāk kā 2013. gada 30. augustā (pasta zīmogs).

Konkursa norise paredzēta trijās kārtās. Trešā kārta notiks 2014. gada 19. aprīlī Rīgā, koncertzālē Lielā Ģilde, kad Fināla koncertā Profesionālais pūtēju orķestris „Rīga" atskaņos Finālam izvirzītos skaņdarbus un žūrija tos klātienē novērtēs. Konkursā paredzētas trīs godalgas.

Precīza informācija par konkursu, konkursa nolikums un pieteikuma veidlapa ir pieejama www.windstream.lv.

Konkursu rīko Profesionālais pūtēju orķestris „Rīga" sadarbībā ar nodibinājumu „Rīga 2014", kas ir Eiropas kultūras galvaspilsētas gada rīkotājs Latvijā.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV