Sestdiena, 20.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Mirta, Ziedīte;

Obscuris Orbis izdod albumu „Primus Inter Pares"

EasyGet.lv, 10.12.2012. 10:22

Latvijā un Baltijā vienīgā Mittelalternative grupa Obscuris Orbis laidusi klajā debijas albumu „Primus Inter Pares", informē izdevniecība P3LICAN.
Obscuris Orbis izdod albumu „Primus Inter Pares"

Par albumu paši Obscuris Orbis saka: „Liels gandarījums par padarīto. CD unikāls ar to, ka, cik zināms, tas ir pirmais CD Latvijā, kura ierakstā izmantots tāds viduslaiku instruments kā rata lira (hurdy - gurdy). „Primus Inter Pares" ir mūsu interpretācija par klasiskām viduslaiku melodijām un dziesmām no Eiropas ziemeļiem līdz dienvidiem un mēģinājums parādīt gadsimtu un vietu dažādību".

Albums „Primus Inter Pares" ierakstīts grupas studijā Jūrmalā aptuveni 1,5 gadu laikā. Mūzika ir attiecināma uz Eiropā populāro Mittelalternative stilu (no vācu Mittelalter - viduslaiki), kas ir alternatīva viduslaiku mūzika, savdabīgs „smagais metāls" instrumentiem, kādus spēlēja pirms 1000 gadiem.

Obscurus Orbis „Primus Inter Pares" dziesmu saraksts:
1.Intro (Obscurus Orbis) 1.12
2.Skudrinka Vulgaris ( Trad. Macedonian). 3.03.
3.Follow Me Up to Carlow (Trad.Ireland) 3.46.
4.* *Jeg så (Trad. Sweden). 3.45.
5.Drakkar (Obscurus Orbis). 3.57.
6.Floret Silva(Obscurus Orbis, Carmina Burana).4.01.
7.Platterspiel (Trad. Germany) 3.26.
8.Andro (Trad. Breton) 3.50.
9.Totentanz (anonym, 13rd century). 3.36.
10.Drumul Drakuli (Trad. Transilvanian).3.10.
11. Branle d'Eccose ( France, 16th century). 3.04.
12. Canario (anonym, 16th century).1.59.

Albums pieejams mūzikas veikalā Randoms (Vecrīga, Kaļķu iela 4) vai sazonties ar grupu: obscurus.orbis@gmail.com.

Grupas nosaukums "Obscurus Orbis" latīņu valodā nozīmē "miglainā pasaule". Grupa uzskata, ka tas atbilst jēdzienam viduslaiki, jo mēs vairāk nezinām, nekā zinām par tiem – vai tie patiešām bija "tumšie" viduslaiki, vai varbūt tieši otrādi.

Senās mūzikas grupa Obscurus Orbis dibināta 2007. gada vasarā. Grupas dalībnieki, kas iepriekš bija iesaistīti citos mūzikas projektos, ir iepazinušies, apmeklējot dažādus ar viduslaiku tematiku saistītus pasākumus. Vēlāk radās vēlme kopīgi muzikāli rekonstruēt viduslaiku gaisotni, kas nāk līdzi ar tā laika mūzikas un mūzikas instrumentu skaņu izraisītām vibrācijām un ļauj klausītājam pilnībā izjust šīs miglainās pasaules būtību, ved klausītājus sev līdzi uz laikiem, kad vīri bija drosmīgi bruņinieki, sievietes – skaistas princeses, un zeme vēl bija plakana.

Obscurus Orbis repertuārā ir viduslaiku melodijas no visas Eiropas, netiek aizmirstas arī latviešu tautas melodijas. Savam skanējumam grupas dalībnieki izmanto visskaļākās dūdas, taurītes, rata liru, īru bouzouki un dažādas bungas.

Grupa uzstājusies dažādos viduslaiku tematikas svētkos un festivālos gan Latvijā, gan arī Igaunijā, Lietuvā, Norvēģijā un Polijā. Alternatīvā senās mūzikas interpretācija aizrauj arī pašmāju klausītājus, grupai uzstājoties tādos klubos kā: "Nabaklab", "Melnā Piektdiena" un folkklubs "Ala".

Dalībnieki: Martin: dūdas, flautas | Sergei: īru bouzouki | Veina: dūdas, rata lira, kokle, ķeltu arfa, balss | Ognedar: bungas, perkusijas | Barbars: bungas, balss

Grupas vietnes: http://obscurusorbis.com/ | http://www.draugiem.lv/obscurusorbis/ | http://www.facebook.com/obscurusorbis

Foto: Grupa Obscuris Orbis. Publicitātes foto

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV