Piektdiena, 29.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Agija, Aldonis;

Latvijas Radio koris izdod albumu "Diena aust"

EasyGet.lv, 10.12.2012. 12:33

Latvijas Radio koris laidis klajā savu jaunāko skaņu ierakstu "Diena aust". Tajā iedziedātas 19 latviešu klasiķu a cappella dziesmas, kuru autori ir Jāzeps Vītols, Emilis Melngalvis, Emīls Dārziņš, Alfrēds Kalniņš, Pēteris Barisons, Jānis Kalniņš, Jāzeps Mediņš un Jānis Zālītis, informē kora pārstāve Ilze Tormane.
Latvijas Radio koris izdod albumu "Diena aust"

Jaunākā ieraksta programmu sastādījis kora mākslinieciskais vadītājs Sigvards Kļava: "Programma veidota kā latviešu klasiskās kora dziesmas retrospekcija, kas sniedz priekšstatu par mūsu kora mūzikas pamatvērtībām un ir pievilcīga gan pašmāju klausītājam, gan arī starptautiskajai muzikālajai auditorijai. Kompaktdiskā iekļauti skaistākie 20. gs. pirmās puses latviešu kora literatūras paraugi, kas savstarpējā mijiedarbē rada spilgtu, emocionāli piepildītu un pilnīgu programmas veselumu."

Latvijas Radio kora ierakstīto latviešu klasiskās kora dziesmas izlasi "Diena aust" paredzēts izdot gan tradicionālajā CD formātā, gan, sekojot jaunākajām tehnoloģiju attīstības tendencēm, izmantot ierakstu failu digitālās lejupielādes iespējas. Tas vienlaikus būs ieguldījums mūsu kultūras vērtību kopšanā un mūsdienīgā popularizēšanā, kā arī Latvijas kora mūzikas izcilā mantojuma nešanā pasaulē.

Jaunā CD vizuālo noformējumu veidojusi Linda Lūse un ierakstu izdod "Latvijas Koncerti" ar Valsts Kultūrkapitāla fonda un Latvijas Radio atbalstu. CD pārdošanā būs no nākamās nedēļas sākumā.

Latvijas Radio kora veikums vairs komentārus neprasa – koris starptautiskajā kora mūzikas apritē atzīts par vienu no vislabākajiem profesionālajiem koriem un izdotie kora audio ieraksti jau sasnieguši pirmo simtu tādējādi apliecinot kultūrvēsturiskā mantojuma saglabāšanas nepieciešamību un aktualitāti.

Foto: Publicitātes foto 

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV