Svētdiena, 05.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Ģederts, Ģirts;

Iznāk animācijas filmiņa – videoklips „Cīrulis un pūcīte"

EasyGet.lv, 10.12.2012. 14:48

Bērnu folkloras kopa „Tarkšķi" no Iecavas Kristīnes Kareles vadībā ir iedziedājusi bērnu tautasdziesmu programmu un vienai no dziesmām – „Cīruli, cīruli" – sagatavojusi īpašu, plastilīna animācijas tehnikā gatavotu videoklipu. Filmiņā ir izmantota populāra latviešu tautasdziesma, tomēr filmas beigās skatītājiem ir sagatavots pārsteigums – laimīgas beigas! Jo, kā norādīja „Tarkšķu" vadītāja Kristīne Karele: „ja kaut kas nebeidzas labi, tad tās vēl nav beigas".
Iznāk animācijas filmiņa – videoklips „Cīrulis un pūcīte"

Palstilīna animācija ir žanrs, kas ir ārkārtīgi darbietilpīgs un prasa lielu pacietību, lai sasniegtu labu rezultātu. Tomēr plastilīnā veidota filmiņa ir ļoti labi uztverama un saprotama mūzikas cienītāju visjaunākajai paaudzei, tieši tāpēc „Tarkšķi" izvēlējās veidot savu klipu šajā materiālā. Filmas tapšanā piedalījās Kristīne Karele, Jautrīte Bērente, Anna Patrīcija Karele, Kristija Laura Čipena, Sandis Karelis, Katrīna Karele un Alberts Karelis. Filmas veidotājus konsultēja pazīstamais plastilīna animācijas režisors Nils Skapāns, bet filmu montēja Dāvis Rudzāts.

Bērnu folkloras kopa „Tarkšķi" ar vadītāju Kristīni Kareli jau desmit gadus darbojas Iecavā, aktīvi piedalās dažādos pašmāju un ārzemju festivālos, rīko muzikantu nometnes, gatavo paši sev tērpus un sagatavo muzikālas programmas, kuras galvenokārt ir balstītas uz tautas mūziku un tradīcijām – tradicionāliem instrumentiem, dančiem, rotaļām, mīklām u.c. Kopa izceļas ar savu dzīvespriecīgo, brīvo un tomēr nopietno pieeju. „Tarkšķu" dalībnieki ir bērni vecumā no 3 gadiem līdz pat pieaugušo vecumam.

Videoklips tapis ar Valsts Kultūrkapitāla fonda un Iecavas novada domes atbalstu.

Albums ar pilnu dziesmu programmu, ieskaitot videoklipu, iznāks 2013. gada sākumā izdevniecības „Lauska" paspārnē.

Foto: Kadrs no animācijas filmiņas – videoklipa „Cīrulis un pūcīte". Publicitātes foto

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV