Pirmdiena, 29.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Raimonds, Laine, Vilnis;

Depo uzstāsies surf grupas no Krievijas

EasyGet.lv, 12.12.2012. 13:35

Sestdien, 15. decembrī, klubā Depo uzstāsies divas surf grupas no Krievijas Voodoo Band un Coffin Wheels, kā arī vienīgā šī stila kopēja Latvijā B- Sea Surfers, informē kluba saimnieks Guntis Vanags.
Depo uzstāsies surf grupas no Krievijas

Surf ir populārās mūzikas stils, tuvs rokenrolam, pārsvarā instrumentāls, kurā pamattēma tiek izpildīta ar ģitāras vai saksofona palīdzību, tas savu popularitātes virsotni piedzīvoja 1960. gadu sākumā. Līdzīga veida mūzika Latvijā parasti asociējas ar Tarantīno filmām, tādēļ arī šīs nakts pasākums tiks veidots šo filmu stilistikā un starp grupu uzstāšanām skanēs dziesmas no Tarantīno filmām, kā arī citas, kas stilistiski atbilst tām.

Voodoo Band pastāv kopš 2007. gada, izdevusi divus albumus, nospēlējusi vairāk nekā 300 koncertus Krievijā, Skandināvijā un citur Rietumeiropā, vairākas reizes uzstājusies arī Latvijā, tai skaitā divas reizes viesojusies klubā Depo, kā arī festivālā Fonofest. Grupas dziesmas atrodamas daudzās stila izlasēs, kuras izdotas vairākās pasaules valstīs (ASV, Grieķijā, Austrālijā, Ukrainā, citās). Grupas repertuārā veiksmīgi sadzīvo surf stila standarti ar pašu kompozīcijām. Kopš 2010. gada Voodoo Band bija apturējusi darbību, bet nu grupa ir atgriezusies ar jauniem spēkiem un kompozīcijām.

Klubā "Depo" 15. decembrī notiks otrais koncerts pēc grupas darbības atsākšanas, iepriekšējā dienā koncerts notiks Tallinā.

Coffin Wheels pastāv kopš 2006. gada. Darbībā tā savieno surf ar šausmu filmu estētiku. Uzstājoties grupas dalībnieki parasti tērpjas dažādās mošķu maskās un arī mūzika uzbur veco šausmu filmu atmosfēru, kā dēļ kāds mūzikas recenzents nosaucis to par „šausmīgāko un drebuļus uzdzenošāko Sankt-Pēterburgas grupu". Grupas bagāžā ir divi albumi, kā arī dziesmu iekļaušana neskaitāmās mūzikas izlasēs, nospēlēts vairums koncertu Krievijā, citās bijušās PSRS pilsētās, Somijā, spēlējuši kopā ar slavenajām stila grupām Nekromantix un Milwaukee Wildman. Grupas versija filmas Das Boot tēmai tiek izmantota ikgadējā Sankt-Pēterburgas zombiju parādē.

Foto: Coffin Wheels. Publicitātes foto

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV