Piektdiena, 26.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Rūsiņš, Sandris, Alīna;

Izskanējis sirsnīgais Ziemassvētku labdarības koncerts Rīgas Domā

EasyGet.lv, 12.12.2012. 14:37

11. decembrī Rīgas Domā izskanēja Ziemassvētku koncerts "Betlēmes zvaigzne", kurā kopā ar Latvijā iemīļotiem skatuves māksliniekiem apmeklētājus priecēja vairāk kā 150 talantīgi fonda "Nāc līdzās!" laureāti no dažādām Latvijas speciālajām internātpamatskolām, bērnu namiem un dienas aprūpes centriem. Koncertu televīzijas skatītāji varēs vērot Latvijas televīzijas 1. kanālā 26. decembrī pulksten 21.20.
Izskanējis sirsnīgais Ziemassvētku labdarības koncerts Rīgas Domā

Galerijas:

Koncertā piedalījās Latvijā iemīļoti mūziķi: LNO solisti Ilona Bagele, Jānis Apeinis un Guntars Runģis, dziedātāji Ieva Sutugova, Goran Gora, Emīls Balceris, Nikolajs Puzikovs, Antra Stafecka, aktrise Marija Bērziņa, mūziķis Kārlis Auzāns ar Nepieradinātā Folka grupu un koris Balsis Inta Teterovska vadībā. Muzikālo pavadījumu izpildīja orķestris Aigara Grāvera vadībā, kurš ir arī koncerta dziesmu aranžētājs. Visi skatuves mākslinieki piedalās projektā bez atlīdzības. Koncerta režisors – Valdis Pavlovskis, scenārija autors – Kārlis Anitens, scenogrāfe – Maija Jansone.

Fonda rīkotajos pasākumos bērniem un jauniešiem ar īpašām vajadzībām ir iespēja sevi apliecināt dažādos skatuves mākslas un vizuālo mākslu žanros. Šogad Ķesterciemā par ziedotāju līdzekļiem bērniem bija iespēja organizēt radošo nometni, kurā tie jau vasarā uzsāka šo Ziemassvētku projektu. Nometnē ieskanējās pirmie dziesmu akordi, un jaunieši kopā ar muzikālo vadītāju Aigaru Grāveru un skolotājiem izvēlējās un sāka apgūt muzikālo repertuāru. Paralēli katram bērnam un jaunietim tika atrasts kāds no Latvijas profesionālajiem skatuves māksliniekiem, ar kuriem kopā "Nāc līdzās!" laureāti ir ierakstījuši Ziemassvētku albumu un uzstājās vienotā priekšnesumā uzvedumā Betlēmes zvaigzne.

Aktrise Marija Bērziņa, projektā iesaistījusies pirmo gadu, vadīja Ziemassvētku koncertu: „Strādājot kopā ar bērniem un jauniešiem es ne tik daudz sniedzu viņiem kā guvu sev - neaprakstāmu prieku, mieru un harmoniju. Šie cilvēki mums parāda, cik ļoti mēs nenovērtējām to, kas mums ir, un, kāpēc raudam par to, kā mums nav. Būtībā viņiem varbūt būtu daudz mazāk iemesla priecāties nekā mums, taču viņi priecājas daudz vairāk!"

Muzikālais vadītājs Aigars Grāvers darbojas kopā ar bērniem jau trešo gadu: „Šogad vairāk ieņēmu vērotāja pozīciju. Vēroju, kā jaunieši paši nometnē darbojas, rakstīja, mācījās dziesmas no nulles. Nemēģināju neko daudz ne ķīmiķot, ne arī mainīt dziesmas un parādīt savu varēšanu, veidojot sarežģītas aranžijas. Dziesmas jau tāpat ir skaistas. Esam tādi kādi esam! Kad rakstījāmies studijā, bērni teica, vai tiešām tas viss?"

Fonda "Nāc līdzās!" laureāti ir talantīgi bērni un jaunieši ar īpašām vajadzībām - neredzīgi un vājredzīgi bērni no Strazdumuižas internātvidusskolas, bērni no Daugavpils logopēdiskās skolas, no Aizputes, Maltas, Cēsīm, no Rīgas 45. un 66. skolas, dienas aprūpes centriem un bērnu namiem. Viņi ir patiesas apbrīnas cienīgi, jo neskatoties uz ikdienas dzīves grūtībām, spēj rādīt emocionāli gaišu un pārliecinošu māksliniecisko sniegumu.

Fona "Nāc līdzās!"  mūzikas albumu un fotokalendāru ir iespējams iegādāties labdarības tirdziņā t/c Spice Home līdz 23. decembrim. Ieņēmumi no koncerta biļetēm un akcijas „Nāc līdzās Ziemassvētkos" laikā savāktie ziedojumi tiks izmantoti bērnu talantu tālākai attīstībai, radošās rehabilitācijas nometnes rīkošanai.

Vairāk informācijas par labdarības akcijas notikumiem mājas lapā www.naclidzas.lv.

Foto: Ziemassvētku labdarības koncerts Rīgas Domā. Foto (c) Jānis Mednis  

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV