Piektdiena, 26.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Rūsiņš, Sandris, Alīna;

Izdots latviešu gadskārtu dziesmu albums "Gadapkārti"

EasyGet.lv, 14.12.2012. 15:35

Izdevniecība "Upe tuviem un tāliem" laidusi klajā latviešu gadskārtu dziesmu albumu "Gadapkārti", informē ierakstu izdevniecība.
Izdots latviešu gadskārtu dziesmu albums "Gadapkārti"

Projekta autore Ilga Reizniece ir pārliecināta, ka maziem bērniem jādzied viņiem piemērotas dziesmas. "Mūsu nodoms bija ierakstīt tādas tautasdziesmas, kas bērniem palīdzētu uztvert gada ritmisko gaitu un ar to saistītos notikumus mūsu dzīvē. Gadskārtu rituma sajūta palīdz sakārtot paša cilvēka dzīves ritmu, un ir labi, ja to var iemācīties jau mazotnē," uzsver Reizniece.

Dziesmas iedziedājuši bērni no 4 līdz 14 gadu vecumam, bet instrumentālo pavadījumu uz dažādiem instrumentiem iespēlējuši Iļģu dalībnieki. Pavadījumi albumā skan arī atsevišķi, lai tos varētu izmantot, piemēram, bērnudārzos. Nav noslēpums, ka visbiežāk muzikālās audzinātājas svētku pasākumos lieto sintezatorus vai klavieres, un tas, pēc Reiznieces domām, nav labākais pavadījums tradicionālajām tautasdziesmām.

Ierakstu prezentēs 15.decembrī plkst.16 Marijas bērnu mājā Rīgā, Āgenskalnā, Lapu ielā 17.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV