Piektdiena, 26.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Rūsiņš, Sandris, Alīna;

Māris Butlers un Viesturs Vīgants izdod pa albumam

EasyGet.lv, 17.12.2012. 11:48

11. decembrī jaundibināta kasešu un failu izdevniecība Shecock Barracuda Recordings /aptuvens tulkojums – sieviešpeņa barakudas ieraksti/ izdeva Latvijas jaunrades scēnai piederīgu darboņu Viestura Vīganta un Māra Butlera albumus kasetes un faila formātā. Abi mākslinieki zināmi kā savulaik plašu atpazīstamību ieguvušas novatoriskās noise'n'roll grupas 1/2H 1/2W jeb Puseh Pusew dalībnieki, taču šajos ierakstos katrs izpaužas kā solo izpildītājs, kaut gan sākotnēji abu materiāls tika ierakstīts grupas vajadzībām.
Māris Butlers un Viesturs Vīgants izdod pa albumam

Savā albumā "a Dryer" Viesturs Vīgants apvieno agrīnās akadēmiskās elektronikas garā ieturētas kolāžas, distortētus šturmiskus postpostpostbadstepa bītus un plaša spektra emociju pārbagātu vokālžonglēšanu, ko zinātāji paguvuši nokristīt par vocal-hate. Kaut kas starp Francois Bayle, Muslimgauze un Junko.

Savukārt Māra Butlera garadarbs "Ring-100" ir nedaudz delikātāks, tā ir ambantā mūzika vientuļām pastaigām parkā vai pārdomām par mīlestību, kas prasmīgi atšķaidīta ar melnmetāla un ģitārdrone pasāžām.

Abi izdevumi ietērpti 90 minūšu vintage stila audiokasetē ar kseroksētu informācijas brošūru un autora fotogrāfiju, un to visu kopā satur plastikāta iesaiņojums. Tirgus perspektīvu trūkuma dēļ kasešu sējums ir īpaši mazs un ierobežots.

Plašāka informācija izdevniecības mājaslapā http://shecockbarracudarecordings.com

Foto: M.Butlera ieraksts. Publicitātes foto

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV