Ceturtdiena, 25.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Līksma, Bārbala;

Lauris Reiniks piepilda Arēnu Rīga ar Ziemassvētku prieku

EasyGet.lv, 21.12.2012. 11:26 | komentāri (4)

Ziemassvētku laiks katram no mums ir īpašs - tas ir pārdomu, cerību un mīlestības laiks. Tieši tādus - bagātīgi krāšņus un sirdi sildošus svētkus 20. decembrī Arēnā Rīgā dāvāja Lauris Reiniks ar savu koncertšovu "Lauris Reiniks Ziemassvētkos". Koncertšovā piedalījās arī Vidzemes kamerorķestris, instrumentālā grupa MC orķestris, deju kolektīvs Dzirnas, koris Pa Saulei, bērnu popgrupa Knīpas un knauķi, Laimas Muzykanti, dziedātājas Elīna Šimkus, Yana Kay, Reiniku ģimene, Kaža u.c.
Lauris Reiniks piepilda Arēnu Rīga ar Ziemassvētku prieku

Galerijas:

Uz skatuves mūs sagaida garas lampiņu virtenes, sešus metrus augsta svētku egle un ik pa brīdim tiek atskaņots Laura Reinika sirsnīgais Ziemassvētku vecīša "Hoo-hoo". Tā nepaiet ne mirklis, kad Arēnā Rīga iebrauc pats Lauris, sēdies kamanās. Tas liek atcerēties 2007. gada Lielkoncertu Ķīpsalā, kurā Lauris parādījās zirga mugurā, liekot domāt, ka mūziķis "aug", izvēloties arvien iespaidīgākus veidus, kā iznākt publikas priekšā. Nez, kas mūs gaida 2015. gadā?

Koncerts jau pirmajā brīdī dāvā sirsnīgas un siltas emocijas. Un, kā gan labāk koncertu iesākt, ja ne ar vienu no visskaistākajām Ziemassvētku dziesmām pasaulē – "All I want for Christmas is you!" (Viss, ko es vēlos Ziemassvētkos esi tu!), šeit jāsaka, ka nosaukums gluži vai sakrīt ar daudzu bērnu domām, jo viss, ko viņi vēlas šai Ziemassvētkos, ir Lauris Reiniks! Par to liecina daudzie ziedi, apsveikumi, mīļie vārdi un bērnu jaukās emocijas visa koncerta garumā.

Priecīgi, skumji, jautri, amerikāniski, latviski – dažādi, tā varētu nodēvēt Laura Reinika koncertu. Koncertā izskanēja daudzas Ziemassvētku dziesmas – "Klusa nakts, svēta nakts", "Zvaniņš skan", "Ziemassvētku lūgšana", kā arī jau dzirdētas dziesmas no Laura iepriekšējiem albumiem - "Labāk vēl neaizmiedz", "Tik balti", "Pasaka" (kas koncertā izskanēja trīs valodās), kā arī jaunās dziesmas – "Kokosrieksts", "Ziemassvētku lūgšana", "Es brienu" u.c.

Koncertā netrūka arī daudz jauku un aizkustinošu pārsteigumu. Viens no tādiem bija mazās meitenītes Brigitas parādīšanās uz skatuves, lai apsveiktu Lauri. Jo, kā izrādās, lietuviešu meitenīte atradusies komā, un pamodusies tieši no Laura Reinika "Aš Begu" (lietuviešu versija dziesmai "Es skrienu").

Skaists bija arī piemiņas mirklis Mārtiņam Freimanim. "Ziemassvētku laiks ir pārdomu laiks, kad ir svarīgi atcerēties arī tos cilvēkus, kas vairs nav starp mums," teica Lauris Reiniks un ar draugiem Yanu Kay un Kažu atskaņoja vienu no skaistākajām Mārtiņa Freimaņa dziesmām '"Nakts mani uzrunā", kuras laikā atkal uz mirkli varējām just Mārtiņa klātbūtni.

Tāpat koncertā netrūkta dažādas humoru situācijas, jaukas emocijas, krāšņas dejas un dziesmas, kā arī svinīgā svētku sajūta, ko vairāk paspilgtināja Ziemassvētku vecīša parādīšanās. Kopumā koncerts bija spilgts un brīnumains – gluži kā Ziemassvētku ceļojums. Un, protams, visu paspilgtināja pats dziedātājs, ar savu skatuvisko harizmu un prasmi radīt lielisku saikni ar auditoriju.

Vienīgais sarūgtinājums – visu vakaru gaidīju "Es skrienu" trīs valodās, bet tā vietā man tika "Es brienu" versija. Lai gan, ja nopietni, tad laikam jau pirmais variants būtu daudz paredzamāks un līdz ar to nedaudz banāls, un turklāt ir taču Ziemassvētki, tāpēc "Es brienu" iederas daudz labāk.

Ziemassvētki ir laiks, kad vārdi, ko vēlamies teikt, tiek rakstīti sirdī, šoreiz ar koncertu Lauris Reiniks svētku sajūtas ierakstīja ne tikai sirdī, bet arī atmiņā. Jaukas, siltas un gaišas emocijas no koncerta aiznesa daudzi cilvēki, vispriecīgākie, viennozīmīgi, bija bērni, kuru smaids noteikti bija vislabākais "paldies" saviem vecākiem.

Pateicoties koncertam, arī es notvēru īpašo svētku sajūtu. Kā dzied Lauris: "Snieg tik neprātīgi balti, un man bail, ka zemei šonakt auksti..." Auksti noteikti vairs nebija cilvēku sirdīm, jo Lauris Reiniks ir viens no retajiem pašmāju popmūziķiem, kurš prot dāvāt labestību, un šīs koncerts bija lielākā, pozitīvāka deva labestības.

Atliek novēlēt to, lai katrs tā mācētu svinēt Ziemassvētkus kā Lauris Reiniks – sirsnīgi, mīļi, jautri un krāšņi!

Foto: Lauris Reiniks Ziemassvētkos Arēnā Rīga. Foto (c) Kristīne Veinberga 

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV