Piektdiena, 19.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Vēsma, Fanija;

Kultūras ministrijas komentārs par medijos izplatīto Karela Marka Šišona paziņojumu

EasyGet.lv, 28.12.2012. 14:09

Kultūras ministrija (KM) pozitīvi vērtē Latvijas Nacionālā simfoniskā orķestra (LNSO) darbību Karela Marka Šišona vadībā, orķestra sasniegumus un panākumus un vēlas pateikties orķestra mūziķiem un Šišonam.

KM uzskata, ka LNSO, tāpat kā pārējām kultūras iestādēm, finansējums ir nostabilizēts, taču joprojām nav pietiekams. Ja apstiprinātā valsts 2013.gada budžeta ietvaros kādam kultūras kolektīvam vai iestādei KM gribētu piešķirt vairāk līdzekļu, tad kādam to nāktos atņemt, un tas nav pieļaujams.

Iespēja palielināt finansējumu kultūras nozarei ir atkarīga no valsts budžeta iespējām un valsts ekonomiskās situācijas. Kaut situācija uzlabojas, kultūras joma arvien vēl turpina izjust krīzes ietekmi. Taču KM turpinās risināt jautājumu par finansējuma palielinājumu 2014.gada budžeta ietvaros.

KM norāda, ka nākamā gada sākumā paredzēts tikties ar LNSO vadību un mūziķiem, lai spriestu par iespējām risināt situāciju esošā budžeta ietvaros un domātu par tālākajām darbībām. KM ir pārliecināta, ka kopīgi ar LNSO vadību spēs rast risinājumu.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV