Piektdiena, 29.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Agija, Aldonis;

LNSO Jauno gadu sagaida ar zvaigznēm

EasyGet.lv, 03.01.2013. 16:08

Latvijas Nacionālais Simfoniskais orķestris (LNSO) 2012. gadu aizvadīja ar grandioziem un ovāciju bagātiem koncertiem kopā ar pasaulslaveno mecosoprānu Elīnu Garanču un diriģentu Karelu Marku Šišonu. Arī Jaunais gads ir iesācies zvaigžņu apmirdzēts, un 18. janvārī uz Lielās Ģildes skatuves satiksies pasaulē atzīti latviešu mākslinieki vijolniece Vineta Sareika un kontrabasa virtuozs Gunārs Upatnieks, informē LNSO sabiedrisko attiecību vadītāja Sondra Lāce.
LNSO Jauno gadu sagaida ar zvaigznēm

Vineta Sareika pēc uzvarām vairākos starptautiskos konkursos un iekļūšanas prestižā Karalienes Elizabetes Starptautiskā Vijolnieku konkursa laureātu vidū 2009. gadā Briselē, uzsāka daudzsološu karjeru gan kā soliste un kamermūziķe, gan arī kā orķestra koncertmeistare. Šobrīd Vineta aktīvi koncertē visā pasaulē un saņem kritiķu atzinību "Dzelzs tvēriens samta cimdā!".

Gunārs Upatnieks pēc divkāršas uzvaras ievērojamajā starptautiskajā ARD konkursā ir tāda paša mēroga starptautiska mūzikas zvaigzne kā Elīna Garanča, Baiba Skride vai diriģents Andris Nelsons. No 2005. līdz 2010. gadam Gunārs Upatnieks bija Latvijas Nacionālā simfoniskā orķestra kontrabasu grupas koncertmeistars, 2010./ 2011. gada sezonā Bergenas Filharmoniskā orķestra kontrabasu grupas otrais koncertmeistars, bet kopš 2011. gada Gunārs Upatnieks ir Berlīnes Filharmoniķu mūziķis.

Ne mazāk spožs šajā zvaigžņu parādē ir diriģents Andris Poga, kurš būdams tikai trīsdesmi divus gadus jauns, jau izveidojis žilbinošu starptautisku karjeru un veiksmīgi koncertē ar Francijas, Maltas, Izraēlas, Japānas un citu valstu orķestriem.

Programmā:
Gundaris Pone Titzarin
Dž.Botezīni Gran Duo Concertante vijolei un kontrabasam
R.Šūmanis 3. Simfonija Es dur

Biļetes pieejamas Lielās Ģildes biļešu kasē, Biļešu Paradīzes tirdzniecības vietās un www.bilesuparadize.lv. Informācija: 67213643 vai kase@lnso.lv.

Foto: Gunārs Upatnieks. Publicitātes foto

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV