Svētdiena, 05.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Ģederts, Ģirts;

Dziesmu vakaru ciklu ievada koncerts „Tas pats vecais Jaunā sākums"

EasyGet.lv, 08.01.2013. 09:30

Gada pirmajā dziesmu vakarā Latvijas 1. Rokkafejnīcā „Reiterna nams" 10. janvārī uzstāsies grupas Pusčetros un Konstitūcija Tējā, kā arī virkne dziesminieku.
Dziesmu vakaru ciklu ievada koncerts „Tas pats vecais Jaunā sākums"

Pirmajā daļā uz Rokkafejnīcas skatuves kāps grupa „Pusčetros", kura ir nolēmusi beidzot veikt savu labāko skaņdarbu ierakstu. Un kur gan vēl lai to izdara, kā savējo lokā dziesmu vakarā. Pati grupa par sevi stāsta tā: „"Pusčetros" aizsākumi meklējami Kuldīgā 2006. gadā, Laikam, vēlmēm un gaumēm mainoties mainījās arī grupas sastāvs un izpildījums. Šobrīd kopā muzicē Lauma - perkusijas, Raitis - bass un Rūta - ģitāra un vokāls, kas šādā sastāva darbojas otro gadu. Grupa ir spēlējusi dažādos Rīgas bāros, kā Teātra bārs, Space dog, Ļeņingrada, MaizeCafe u.c. Grupa piedalījusies arī dažādos festvālos un pasākumos, kā Bardu pavasaris, Ziedoņdārza svētki, Jauniešu dienu pasākumos, Festivālos Madara, Bildes, Knauķi, KVP u.c. Mūziku, kura tiek izpildīta grūti ielikt konkrētos rāmjos, tiek izpildītas galvenokārt pašu oriģināldziesmas, kuras varētu pieskaitīt pie folkroka stila. Tuva ir arī PJ Harvey, The Beatles, The Cranberries daiļrade. Galvenais ir būt un darīt to, kas neļauj aizmirst, ka un kas esi."

Dziesmu vakara otrā daļa būs veltīta draugiem. Kopā būs sanākuši ļaudis, kas gadu gaitā ir organizējuši dziesmu vakarus un tie, kas tikai nesen ir ienākuši dziesminieku vidē. Mēs nojauksim robežu starp skatuvi un zāli un dziedāsim. Būs dzirdami Kristaps Sudmalis, Antra Prokofjeva, Ilze Kovere, Inese Sērdiene, Endija Štāle. Ciemos, atrādīt savu jaunāko veikumu būs atnākusi grupa „Konstitūcija Tējā", kas savu koncertdarbību uzsāka pagājušajā gadā un tieši dziesmu vakarā. Gaidāmi arī dažādi pārsteigumi, netradicionālas uzstāšanās, jaunas sejas, bet, galvenais kopā dziedāšana, draugi un skatītāji. Aicinām visus, kas sirdī jūtas piederīgi dziesminieku ciltij.

Pasākuma sākums 20.00, vieta nemainīga – Latvijas 1. Rokkafejnīcas „Reiterna nams", Mārstaļu ielā 2/4, Rīgā, Lielā skatuve.

Dziesmu vakari notiek katru otro ceturtdienu Latvijas 1. Rokkafejnīcas „Reiterna nams" (Rīgā, Mārstaļu ielā 2/4) lielajā zālē (2.stāvā). Rokkafejnīcas saimnieki un darbinieki būs parūpējušies par atbilstošu atmosfēru un, sākot ar 4. oktobri, ceturtdienas izsludinātas par Vīna vakariem, kur papildus jau ierastajai smaržīgajai tējai un kafijai iespējams baudīt arī īpašus vīnus un atbilstošas uzkodas.

Dziesmu vakarus rīko Latvijas Mūzikas atbalsta fonds sadarbībā ar Latvijas 1. Rokkafejnīcu un SIA RJK. Informatīvi atbalsta Austras biedrība (www.austrasbiedriba.lv).

Foto: Grupa Pusčetros. Publicitātes foto

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV