Piektdiena, 29.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Agija, Aldonis;

Izdots komponista Kārļa Lāča albums "Ziedonis. Lācis. Sievietes"

EasyGet.lv, 16.01.2013. 15:31

Nācis klajā komponista Kārļa Lāča albums "Ziedonis. Lācis. Sievietes", kurā apkopoti 13 dzejnieka Imanta Ziedoņa dzejoļi desmit spožu skatuves mākslinieču izpildījumā, informē "deBusul Music" pārstāve Kristīne Kutuzova.

Pirmās dziesmas šim albumam tapušas jau pagājušā gada pavasarī. Acumirkļa iedvesmā viens pēc otra sarindojās 13 dzejoļi no Ziedoņa krājumiem "Motocikls", "Kā svece deg", "Taureņu uzbrukums", "Caurvējš", "Viegli", "Man labvēlīgā tumsā".

Atlika vien uzrunāt desmit izpildītājas, kuras, izdzirdot pirmās viņām nosūtītās dziesmu versijas, nedomājot piekrita. Albuma projekta īstenošanas gaitā Lāča mūzikas un Ziedoņa dzejas aicinājumam atsaukušās solistes Rēzija Kalniņa, Ieva Segliņa, Ilze Ķuzule-Skrastiņa, Dārta Daneviča, Aija Vītoliņa, Aija Andrejeva, Jolanta Strikaite, Inese Kučinska, Agnese Jēkabsone un Dita Lūriņa.

Albuma tapšanā iesaistījušies arī mūziķi Gints Pabērzs, Kaspars Zemītis, Ainis Zavackis, Jānis Stafeckis un Artūrs Noviks. Par albuma vizuālo noformējumu gādāja fotogrāfs Jānis Deinats un dizainere Ingrīda Zābere, ar zināšanām un iespaidiem par dzejnieka daiļradi dalījās rakstniece Nora Ikstena un literatūrzinātniece Andra Konste, klāstīja Kutuzova.

Lāča albums "Ziedonis. Lācis. Sievietes" iznāk Ziedoņa jubilejas gadā, un no projektā iesaistīto personu puses tas nav tikai veltījums, bet drīzāk pateicība par iedvesmu, ko ikviens atradis dzejnieka daiļradē un caur kuru spējis realizēt savu radošumu, varbūt sen lolotu ieceri vai sapni.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV