Piektdiena, 29.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Agija, Aldonis;

Darbību uzsāk Latvijas mūzikas eksporta fonds

EasyGet.lv, 18.01.2013. 16:25 | komentāri (2)

Latvijas Mūzikas industrijas attīstības fonds/Latvijas Mūzikas eksports, kuru Latvijas Izpildītāju un Producentu apvienība (LaIPA) kopā ar Latvijas Mūzikas informācijas centru nodibināja 2012.gada nogalē, ceturtdien preses konferencē paziņoja par savas darbības uzsākšanu.
Darbību uzsāk Latvijas mūzikas eksporta fonds

Galerijas:

Fonda darbības uzsākšanu atbalsta Kultūras ministrija, piešķirot finansējumu 3000 Ls apmērā. Preses konferencē kultūras ministre Žaneta Jaunzeme-Grende uzsvēra fonda izveides nozīmi, kā arī informēja par iespēju visiem radošo industriju pārstāvjiem pieteikties finansējumam Valsts Kultūrkapitāla fondā, kur šogad pirmoreiz izveidota speciāla programma radošo industriju projektiem 100 000 latu apjomā.

To, kāda ir eksporta biroju struktūra, finansējuma avoti un darbība Skandināvijas valstīs, preses konferencē stāstīja Guna Zučika grupas „Prāta vētra" starptautisko un sabiedrisko attiecību menedžere. G.Zučika ir uzkrājusi pieredzi, piedaloties ar grupu dažādu valstu rīkotajos mūzikas nozares pasākumos un iepazīstot muzikas eksporta biroju darbību. Viņa uzsvēra valsts ieguvumus un nozīmi šādu mūzikas eksporta biroju izveidē un darbībā. Par to, kāda ir praktiskā pieredze un nepieciešamās aktivitātes, lai tikai nonāktu līdz mūzikas eksporta uzsākšanai, stāstīja Līva Pētersone grupas „Instrumenti" menedžere. Viņa norādīja, ka primāri ir jāsāk ar dalību mūzikas nozares profesionālajos pasākumos, uz kuriem ir iespējams tikt, ja organizētāji grupu izvēlas un uzaicina. Līdz ar to ir jāapzinās, ka mūziķiem pašiem ir jābūt gataviem uz ievērojamiem finansiāliem ieguldījumiem, lai šādos profesionālos mūzikas nozares pasākumos varētu piedalīties. Savā pieredzē dalījās arī Bruno Roze „I Love You Records" īpašnieks, kas ar savu pieredzi ilustrēja iespējas jaunizveidotais fonda nozīmi un iespējas, ko tas var dot Latvijas mūzikas eksportam.

Fonda izpilddirektore Agnese Cimuška informēja, ka pašreiz fonda prioritārais darbības virziens ir papildus finasējuma piesaiste, piesakoties projektu finansēšanas programmām. Savukārt Arvīds Mūrnieks LaIPA valdes loceklis un arī jaunizveidotā fonda valdes loceklis informēja, ka tuvākajā LaIPA biedru kopsapulcē tiks pieņemts lēmums par procentuālo apjomu, kādu LaIPA novirzīs Latvijas Mūzikas eksporta fonda darbībai.

Fonda izveidi atzinīgi novērtēja un saules mūžu fondam vēlēja Goran Gora un The Sound Poets, sniedzot nelielu koncertu visiem atnākušajiem un arī regulārajiem bāra "Piens" apmeklētājiem. 

Latvijas Mūzikas industrijas attīstības fonds/Latvijas Mūzikas eksports ir nodibināt 2012.gada 9.novembrī. Fonda dibinātāji ir LaIPA un Latvijas mūzikas informācijas centrs. Fonda valdi veido astoņi valdes locekļi Arvīds Mūrnieks,Solvita Sējāne, Juris Zalāns, Ināra Jakubone, Kārlis Būmeisters, Artis Sīmanis, Esmeralda Bērtule, Kārlis Auzāns un to vada izpilddirektore ir Agnese Cimuška. Fonda mērķis veicināt un atbalstīt Latvijas mūzikas industrijas eksporta iespējas un atpazīstamību starptautiskajos tirgos.

Foto: Dibināts Latvijas mūzikas eksporta fonds. flickr. com/Georgie Shar 

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV