Trešdiena, 24.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Nameda, Visvaldis, Ritvaldis;

Deodium debijas EP veicināšanas koncerttūri noslēgs Liepājā

EasyGet.lv, 22.01.2013. 09:16

Pagājušā gada izskaņā Latvijas smagā metāla grupa Deodium laida klajā debijas EP „Saules kalpi". Mini albums nu jau ir guvis plašu atzinību, un Deodium aicina uz koncerttūres pēdējo koncertu Fontaine Palace sestdien, 26. janvārī, informē grupas menedžere Laura Danberga.
Deodium debijas EP veicināšanas koncerttūri noslēgs Liepājā


„Saules kalpi" ir stāsts, ko veido sešas dziesmas latviešu valodā un vēsta par Ceļinieka cīņu ar Raganu. Par tā saturu ir raisījušās daudzas diskusijas, bet grupa uzskata, ka aiz daudzajām metaforām katrs var atrast savu personīgo sāpi jeb „Raganu", pret ko „Ceļiniekam" jeb paša morālei būtu jācīnās. Deodium „Saules kalpus" definē kā „stāstu par mūsdienu sabiedrības degradāciju — caur mītisku radījumu un episku notikumu prizmu".

Grupa ir pieteikta „Latvijas Metal Mūzikas Gada balvas 2012" nominācijām, kā arī ir apstiprinājusi dalību Gada balvas koncertā klubā "Melnā piektdiena" 22. februārī līdzās Frailty, Sanctimony, Wagars u.c.

„Saules kalpu" tūres laikā ir jau aizvadīti koncerti Jelgavā un Rīgā, 26. janvārī klubā Fontaine Palace (Liepāja, Dzirnavu iela 4) notiks pagaidām pēdējais tūres koncerts, kur līdzās Deodium spēlēs arī grupa SinHeresY.

SinHeresY ir itāļu simfoniskā smagā metāla grupa, kas pilnu sastāvu nokomplektēja 2010. gadā ar interesantu divu (sievietes un vīrieša) vokālu salikumu. 2011. gada oktobrī grupa ierakstīja mini-albumu „The Spider and the Butterfly" (Zirneklis un Taurenis) un gandrīz uzreiz parakstīja līgumu ar „Revalve Records". EP iznāca tā paša gada 14. decembrī , un itāļu „Metal Maniac" žurnāls to atzina par mēneša labāko demo ierakstu. Pagājušā gada janvārī grupa pievienojās „K2 Music Management", ar kā palīdzību tad arī ir noorganizējusi Baltijas tūri Rīgā, Klaipēdā un Liepājā.

Grupa ietekmējas no tādiem māksliniekiem kā System of a Down, Children of Bodom, Symphony X, Nightwish, Edenbridge, Sirenia, Delain, Within Temptation, u.c.

Koncerta sākums paredzēts plkst. 22:00, uz kuru interesenti lūgti ierasties laicīgi. Ieeja - bez maksas.

Papildu informācija:
http://www.draugiem.lv/ev/18409322
http://www.draugiem.lv/deodium
http://www.sinheresy.com

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV