Ceturtdiena, 25.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Līksma, Bārbala;

Rammstein DVD ''Videos 1995 – 2012'' apskats

EasyGet.lv, 24.01.2013. 11:11 | komentāri (1)

2012. gada noslēgumā ''Rammstein'' Eiropā mītošajiem klausītājiem sagādāja iemeslu Ziemassvētku dāvanai - DVD vai BluRay izlasi ''Videos 1995 – 2012'', trijos sējumos apkopojot videoklipus, atrādot to radīšanas procesu, bonusā pievienojot 56 lapu biezu bukletiņu un divus jaunus video.
Rammstein DVD ''Videos 1995 – 2012'' apskats

Šī nav pirmā ''Rammstein'' izlase - 2003. gadā grupa izdeva ''Lichtspielhaus'', video un labāko koncertu versiju dziesmu apkopojumu. Ir pagājuši desmit gadi, klāt nākuši trīs studijas albumi, koncerta DVD un labāko dziesmu izlase. Aizvadītajos desmit gados ''Rammstein'' videoklipi ir sacēluši milzīgu ažiotāžu. Prātā vispaliekošākā – ''Pussy'' singls tika prezentēts seksšopa mājaslapā. Ne mazāk šokējoši ir ''Keine Lust'' un '' Mann Gegen Mann'', ''Mein Teil''. Tāpēc jo vērtīgāks ir DVD pielikums par video radīšanas niansēm, interviju ar mūziķiem par radošo procesu, konkrētu dziesmu un albumu kopumā. Lai gan uz skatuves ''Rammstein'' sēj nemitīgu nemieru, bez grima mūziķi izskatās pat ļoti ikdienišķi, un aizkadrā cilvēciski atzīst, ka aktiera uzdevumi joprojām rada satraukumu.

Lai izprastu ''Rammstein'', ir svarīgi saprast vācu valodu, jo bagātīgais valodas izteiksmes līdzekļu pielietojums ļauj izprast dziesmas daudz dziļāk – mākslinieciski un idejiski. ''Rammstein'' savā daiļradē apkopo Vācijas kultūras visnozīmīgākos veikumus – filozofu, literātu darbus, kā arī visnepatīkamākās vēsturiskās atmiņas un tagadnes realitāti. Augstvērtīga sintēze, kas motivēs augstskolas studentus kursa darbos pētīt ''Rammstein'' atsauces uz Freida atziņām, bet vienkāršu mietpilsoni klusītiņām sist kāju līdzi ''Pussy'' tuc-tuc ritmam. Interesants pārsteigums sagaida vācu valodas nezinātājus, skatoties pozitīvo un nevainīgo ''Mein Land''.

''Rammstein'' ir meistari arī ierakstu iepakošanā un mārketingā. 2011. gada Ziemassvētkos bagātīgā ''Made in Germany'' deluxe izlase ierindojās gada pirktāko ierakstu augšgalā, kaut maksāja gandrīz 100 eiro. Arī ''Videos 1995 – 2012'' dizains ir odziņa – DVD vāku rotā viena fotogrāfija, kurā saplūst visu grupas mūziķu portreti – no augšas uz tevi skatās misters Lindemans, tad Pauls Landers un tā tālāk, bet bukletā ir redzamas bildes no video klipiem. ''Videos 1995 – 2012'' noderēs kā izklaidei, tā arī popkultūras simbolu un zīmju studijām un humora izjūtas treniņam. Tikmēr ''Rammstein'' gatavojas vasaras festivālu sezonai – grupa būs dzirdama ''Hurricane'', ''Wacken'' festivālos Vācijā, kā arī Polijā, Čehijā, Krievijā un citur notiekošajos festivālos. Pirmie divi noteikti jau ir izpirkti.

Apskats tapis sadarbībā ar Mūzikas veikalu Randoms.

Foto: Publicitātes foto

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV