Piektdiena, 19.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Vēsma, Fanija;

Mārtiņa Freimaņa labākās dziesmas apkopotas nošu grāmatā

EasyGet.lv, 25.01.2013. 12:41

Nākamnedēļ tirdzniecībā nonāks dziedātāja un dziesmu autora Mārtiņa Freimaņa īsajā, bet bezgala intensīvajā un radošajā dzīvē sacerēto dziesmu nošu grāmata. Grāmatas izdevēji ir Izdevniecība MicRec sadarbībā ar Mārtiņa Freimaņa fondu.
Mārtiņa Freimaņa labākās dziesmas apkopotas nošu grāmatā

Grāmatā apkopotas pavisam piecdesmit Mārtiņa Freimaņa zināmākās dziesmas. Notis paredzētas balsij, klavierēm un ģitārai un tās gatavoja un rediģēja Normunds Kalniņš, labs Mārtiņa draugs un kolēģis no grupas „Tumsa" laikiem. Grāmatā ievietotas arī akordu diagrammas jeb ģitāras akordu špikerītis, domāts tiem, kuriem patīk dziedāt dziesmas ģitāras pavadījumā. Tās sagatavojis un paskaidrojumus rakstījis ģitārists Māris Kupčs.

Dziesmu tekstsu rediģējusi un grāmatas anotāciju rakstījusi dzejnieka draudzene un kolēģe no skolas laikiem, Mārtiņa Freimaņa fonda līdzdibibnātāja Maija Kalniņa, cita starpā minot: „Mārtiņš Freimanis savu dziesmu tekstus mēdza rakstīt rokrakstā, uz lapām, lapiņām... turpat izdarot labojumus, svītrojot un švīkājot, nomainot vārdus un teikumus... No tās pašas lapiņas vai lapas tie tika iedziedāti un visbiežāk – pēc tam izklīduši kur kurais...

Gatavojot šo dziesmu izlasi, teksti ir rediģēti, lai ar pieturzīmju palīdzibu maksimāli tuvu saglabātu Mārtiņa pausto domu. Interesanti, ka dažkārt Mārtiņš Freimanis savos tekstos tīši lietoja kādu gramatiski nepareizu vārdu vai to savienojumu, tie šajā izlasē ir saglabāti precīzi tā, kā autors tos bija paredzējis.".

Grāmatas izdevēji ir Izdevniecība MicRec sadarbībā ar Mārtiņa Freimaņa fondu. Grāmatas dizainu veidojis Guntars Ošenieks. 

Svētdien, 27. janvārī, kas ir Mārtiņa Freimaņa pāragrās nāves atceres diena, kinoteātrī K Suns notiks nošu grāmatas atvēršana un Mārtiņam Freimanim veltīts kinoseanss, kurā būs iespēja noskatīties Arvīda Krieva dokumentālo filmu "Dzīve kā košums" un ekskluzīvu grupas "Tumsa" koncertierakstu, kurā grupa uzstājas kopā ar Liepājas simfonisko orķestri. Filmēts 2004.gadā, festivāla "Liepājas dzintars" atklāšanā.

Kinoseanss būs pirmais Mārtiņam veltītu pasākumu ciklā „[Ie]vērojot klusumu" ."[Ie]vērojot klusumu" tikšanās un akustiskie koncerti notiks Ādažos, Jēkabpilī, Madonā, Valmierā, Siguldā, Ogrē un Skrundā - katrā no tiem tiks demonstrēta Arvīda Krieva dokumentālā filma un uzstāsies Mārtiņa tuvākie draugi, būs arī Freimaņa fotogrāfiju izstāde un dzejas lasījumi. Katrā no pilsētām izpildīt Mārtiņa mūziku aicināti arī vietējie mākslinieki.Koncertu sērija noslēgsies 7. Februārī, Mārtiņa dzimšanas dienā, ar vērienīgām svinībām Liepājas Olimpiskā centra Rožu zālē, kurā uzstāsies gan grupa „Tumsa" un daudzi Freimaņa draugi - Lauris Reiniks, Kārlis Būmeisters, Emīls Balcers, Emīls Dreiblats, Olga Rajecka, Māra Upmane - Holšteina, Aija Andrejeva, grupas Putnu Balle, PeR, Blitze, The Capybaras, Crazy Dolls, Tumsas vijolnieces un citi. Visās pasākumu norises vietās būs pieejama arī jaunā nošu grāmata.

Biļetes uz kinoseansu un koncertiem Latvijas pilsētās pieejamas „Biļešu paradīzes" tīklā un www.bilesuparadize.lv. Katra nopirktā biļete ir ziedojums Mārtiņa Freimaņa fondam.

Foto: Publicitātes foto 

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV