Ceturtdiena, 25.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Līksma, Bārbala;

Foto: Laima Jansone, Sinfonietta Rīga un Latvijas Radio koris koncertā Lielajā Ģildē

EasyGet.lv, 26.01.2013. 17:53

25. janvārī izpārdotā koncertā Lielajā Ģildē tikās tautas tradīcijas ar akadēmisko mūziku. Eiroradio koncertcikla "Folk into Classics" ietvaros tradicionālās un klasiskās mūzikas apvienotā ceļojumā klausītājus veda kokles improvizāciju virtuoze Laima Jansone, Latvijas Radio koris un Sinfonietta Rīga.
Foto: Laima Jansone, Sinfonietta Rīga un Latvijas Radio koris koncertā Lielajā Ģildē

Galerijas:

Koncerta pirmā daļa bija veltītas latviešu tautasdziesmām, precīzāk, to apdarēm korim. Koncertciklu, kā uzsvēris Latvijas Radio kora diriģents Sigvards Kļava, veidoja 12 daļas, savā starpā mijoties Līgas Celmas "Debesu sētai", ar Veljo Tormisa "Latviešu burdona dziesmu" fragmentiem un Laimas Jansones jaundarbu korim un koklei "Spēka dziesmas", kas sacerēts pēc Radio Klasika pasūtījuma. Koncerta pirmo daļu noslēdza tautasdziesma "Ej, saulīte, drīz pie Dieva!" Jēkaba Graubiņa apdarē.

Koncerta otrā daļa klausītāju aizveda tālākā ceļojumā pasaulē. Sinfonietta Rīga Normunda Šnē vadībā atskaņoja Sergeja Prokofjeva "Uvertīru par ebreju tēmām". Otrās daļas īpašais notikums bija Ērika Ešenvalda darba "Tīmekļi" koklei un orķestrim pasaules pirmatskaņojums. Koncertu noslēdza dzīvi apliecinošās ungāru komponista Zoltāna Kodāja "Galāntas dejas", kurā savijās ungāru tradicionālās mūzikas noskaņas ar profesionālo mūziku.

Foto: Laima Jansone koncertā Lielajā Ģildē. Foto © Vladislavs Punculs

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV