Piektdiena, 29.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Agija, Aldonis;

Vintāža iedzied Lolitas Vambutes dziesmu „Debesis ir kaķu saskrāpētas"

EasyGet.lv, 28.01.2013. 16:24

Muzikālā apvienība „Vintāža", kas veido pagājušā gadsimta otrās puses latviešu estrādes spožākā simbola muzikālas restaurācijas, piedāvā latviešu estrādes dziedātājas Lolitas Vambutes populārāko dziesmu „Debesis ir kaķu saskrāpētas".
Vintāža iedzied Lolitas Vambutes dziesmu „Debesis ir kaķu saskrāpētas"

Kompozīcija vienlaikus kļuva par dziedātājas likteņdziesmu, jo pastāvošajai valsts iekārtai nebija pieņemamas Māras Zālītes rotaļīgās dzejas rindas „par svētumu" vai to, „kā mums trūkst". Izjūtot padomju propagandas spiedienu uz savu daiļradi, dziedātāja emigrēja uz Vāciju, kur dzīvo vēl šodien. Patīkama sadarbība ar Lolitu Vambuti „Vintāžai" izveidojās pagājušā gada nogalē mūzikas un mākslas festivālā „Bildes", kur kopā ar mākslinieci izpildīja šo un citas piemirstas dziedātājas melodijas, kas gluži kā nosūbējušas sudrablietas iegūst spožumu, kad tiek nedaudz uzspodrinātas.

Arī mūsdienās tiek skrāpētas debesis un sirdis, bet joprojām ir dziesma, kas optimistiski aicina saskatīt to, kas mums pieder, priecāties par to, ko neviens nevar atņemt, nesamierināties ar ikdienību, bet tiekties pēc debesīm un zvaigznēm. Muzikālā apvienība „Vintāža" kopā ar daudzsološākajiem mūsdienu dziedātājiem vēlas izcelt no putekļiem sen aizmirstus un varbūt pat nedzirdētus skaņdarbus, katram melodiskas, ar džeza intonācijām pilnas un patiesas mūzikas mīļotājam uzburot muzikālu gleznu.



Foto: Muzikālā apvienība „Vintāža". Publicitātes foto

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV