Otrdiena, 23.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Jurģis, Juris, Georgs;

Koris "Latvija" tiekas ar Kšistofu Penderecki

EasyGet.lv, 01.02.2013. 11:58

Valsts Akadēmiskais koris "Latvija" 1. februārī koncertēs Tallinā diriģenta Andresa Mustonena festivalā, kur atskaņos poļu komponista Kšistofa Penderecka skaņdarbu "Credo" un V. A. Mocarta mūziku, informē kora producente Ieva Vītiņa.
Koris "Latvija" tiekas ar Kšistofu Penderecki

Koncerta goda viesis ir pats Kšistofs Pendereckis, kuru uzskata par dižāko no mūsdienu poļu komponistiem. Komponists ir klāt arī visos mēģinājumos. Šajā pašā koncertā uztāsies arī pasaules slavenais čellists Miša Maiskis, kura izpildījumā izskanēs O. Respigi un P. Čaikovska mūzika.

Kopā ar Valsts Akadēmisko kori "Latvija" uz skatuves kāps arī Igaunijas Nacionālais simfoniskais orķestris, Ellerheina meitiņu koris, solisti Klēra Meņagi (soprāns, Itālija), Helēna Lokuta (soprāns, Igaunija), Monika Evelīna Līa (mecosoprāns, Igaunija), Mati Turi (tenors, Igaunija), Prīts Volmers (bass, Igaunija).

Mustonena festiāls ar nosaukumu "Mustonenfest" šogad norisinās pirmo reizi. Tas ir kā turpinājums līdz šim ik gadus janvārī notikušajam Baroka festivālam. Festivāla 10 koncerti pulcēs tādus ievērojamus mūziķus kā Mišu Maiski, Gidonu Krēmeru un "Kremerata Baltica".

Plašāka informācija par festivālu šeit: http://www.concert.ee/mustonenfest-avakontsert-eng--&aid=9959&mid=300

Foto: Valsts Akadēmiskais koris "Latvija. Foto (c) Ansis Starks

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV