Piektdiena, 26.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Rūsiņš, Sandris, Alīna;

Katatonia – ''Dead end Kings'' apskats

Aiga Leitholde, 06.02.2013. 10:28

No gada sākuma Latvijā taustāmā formātā ir pieejams zviedru metāla grupas ''Katatonia'' jaunākais, 2012. gadā izdotais albums ''Dead End Kings''. Noformēts eleganti pelēkos zīmējumos, tas iepriecinās visas maņas - līdzās audio diskam pieejams arī DVD un dziesmu vārdi, apkopoti dzejas grāmatiņā.
Katatonia – ''Dead end Kings'' apskats

Gupas ''Katatonia'' pirmsākumi ir meklējami 1991. gadā. Grupa uzskatāma par death/doom žanra attīstītājiem, bet 2012. gadā ''Katatonia'' spēlē progressive. ''Dead End Kings'' ir atmosfērisks albums, kurā pakāpeniski tiek izspēlētas dažādu sajūtu gamma – ilgu, skumju, cerību. ''Dead End Kings'' ir ļoti mierīgs un melodisks kā vokālajās partijās, tā ģitāras un taustiņinstrumentu solo un dziesmu tekstos, kur ''Katatonia'' apskata esamības jautājumus. Albuma vēstījumu vokālists Jonas Renke skaidro: „Albums stāsta par mūsu prāta koridoriem, no kuriem nav atgriešanās. Šajos gaiteņos tev ir tiesības būt karalim vai karalienei, pat tad, ja esi strupceļā. Godam sargā savas robežas. To mēs darām jau divdesmit gadus un turpinām skaitīt. Karaļi, jo ticam tam, ko savā kaitinošajā ticībā esam radījuši.'' Albumam ir stāstoša attīstība, ar nepārprotamu kulmināciju - starp pelēkajām noskaņām, pēc disonējošās ''Dead Letter'', dziesmā ''The Act of Darkening'' maigu perkusiju pavadījumā uzaust gaisma, mažora skaņkārtā. Albumā apkopotas 12 dziesmas.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV