Piektdiena, 26.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Rūsiņš, Sandris, Alīna;

Zināmi Eirovīzijas konkursa pusfinālu balsošanas nosacījumi

EasyGet.lv, 06.02.2013. 14:27

8. februārī plkst. 21.15 un 9. februārī plkst. 21.25 LTV1 ēterā būs skatāms 2013. gada Eirovīzijas Nacionālās atlases jeb „Dziesmas 2013" pirmais un otrais pusfināls. Tajos tiks noskaidrotas tās 12 dziesmas, kas 16. februārī turpinās cīņu Ventspilī notiekošajā finālā. Latvijas Televīzija jau šobrīd atklāj balsošanas nosacījumus pusfinālos.
Zināmi Eirovīzijas konkursa pusfinālu balsošanas nosacījumi

Gan pirmajā pusfinālā 8. februārī, gan otrajā pusfinālā 9. februārī, sešas labākās dziesmas tiks noskaidrotas balsošanas rezultātā. Balsot varēs gan TV skatītāji, gan žūrija 9 cilvēku sastāvā; sešas dziesmas-finālistes katrā pusfinālā noteiks skatītāju un žūrijas kopvērtējums attiecībā 50:50.

Balsošana sāksies pēc pēdējās dziesmas izskanēšanas; balsošanas procesam tiks atvēlētas 15 minūtes. Nobalsot varēs gan telefoniski, gan īsziņu veidā, maksa par zvanu - Ls 0,30 (t. sk. PVN). Būs iespējams nobalsot arī ar t.s. triecienīsziņu palīdzību, kas nozīmēs ar vienu reizi nosūtīt 5 balsis. 1 triecienīsziņas cena tādā gadījumā būs Ls 1,25 (t. sk. PVN). Zvanu un īsziņu skaits no viena numura būs ierobežots. Detalizēta informācija par balsošanu tiks atklāta arī tiešraides laikā, bet rezultāti tiks paziņoti tiešraides beigās. Skatītāji par savu izvēli jau var sākt domāt savlaicīgi, jo LTV interneta vietnē http://www.ltv.lv/eirovizija iespējams noklausīties visu 24 pusfinālā iekļuvušo dziesmu galīgos variantus.

Atgādinām, ka pusfinālu koncerti notiks Palladium koncertzālē brīvā un sirsnīgā gaisotnē, klātesot publikai, kas, „stāvēs kājās", lai aktīvi varētu piedalīsies visās koncertu norisēs. Abus pusfinālus un arī finālu vadīs Valmieras teātra aktieris Mārtiņš Meiers un Nacionālā teātra aktrises Madara Botmane un Anta Aizupe. Kopā ar konkursa dziesmu izpildītājiem uz skatuves viesu statusā uzstāsies gan pašmāju gan ārvalstu mūziķi.

Nacionālās atlases fināls notiks jau nākamās nedēļas beigās 16. februārī Ventspils teātra namā „Jūras vārti".

Eirovīzijas dziesmu konkursa Nacionālo atlasi Latvijas Televīzija arī šogad organizē sadarbībā ar ilggadējiem sadarbības partneriem – Ventspils pilsētu un Ventspils attīstības aģentūru, kuri jau trīspadsmito gadu sniedz neatsveramu atbalstu Starptautiskā dziesmu konkursa rīkošanā, kas ir tik nozīmīgs Latvijas mūziķiem un visai sabiedrībai.

2013. gada Eirovīzijas dziesmu konkursa Starptautiskais fināls notiks Zviedrijas pilsētā Malmē. Pusfināli paredzēti 14. un 16. maijā, bet fināls – 18. maijā. Latvija startēs otrajā pusfinālā 16.maijā.

Informācija par konkursu - http://www.ltv.lv/eirovizija .

Foto: Pusfinālu un fināla koncertšovu vadītāji Madara Botmane, Anta Aizupe, Mārtiņš Meiers. Foto (c) Aigars Hibneris

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV