Piektdiena, 26.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Rūsiņš, Sandris, Alīna;

Lielās mūzikas balvas 2012 nominanti kategorijā Par izcilu interpretāciju

EasyGet.lv, 07.02.2013. 13:07

19. februārī Latvijas Nacionālajā operā notiks Lielās mūzikas balvas 2012 pasniegšanas svinīgā ceremonija un koncerts. Balvas saņemšanai kategorijā Par izcilu interpretāciju ir izvirzīti trīs izcili mākslinieki – operdziedātāja Liene Kinča, diriģents Sigvards Kļava un vijolniece Baiba Skride.
Lielās mūzikas balvas 2012 nominanti kategorijā Par izcilu interpretāciju

Dziedātāja Liene Kinča nominēta Lielajai mūzikas balvai par titullomu Džakomo Pučīni operas "Toska" atjaunotajā iestudējumā Latvijas Nacionālajā operā. Liene Kinča patlaban ir viena vadošajām balsīm Latvijas Nacionālajā operā – pēc ilgāka pārtraukuma mums atkal ir viena pārliecinoša dramatisko soprānlomu interprete. Režisora Dmitrija Bertmana veidotajā Džakomo Pučīni operas "Toska" atjaunojumā Liene Kinča rādīja gan izcilu, spēcīgu dziedājumu, gan versmes un kaislību pilnās titulvarones tēla pārliecinošu atklāsmi. Toskas loma kļuvusi par jaunu pakāpi dziedātājas radošajā ceļā.

Diriģents Sigvards Kļava nominēts Lielajai mūzikas balvai par Ludviga van Bēthovena Mesas Do mažorā lasījumu 11. februārī Rīgas Sv. Jāņa baznīcā. Festivālā "Vīnes klasika" Sigvards Kļava pārsteidza ar satriecošu Ludviga van Bēthovena Mesas Do mažorā lasījumu. Kopā ar Latvijas Radio kori, kamerorķestri Sinfonietta Rīga un solistiem Ingu Šļubovsku, Ievu Paršu, Viesturu Jansonu un Kalvi Kalniņu Sigvards Kļava uzbūvēja izcili veidotu un dziļi izjustu sakrālu darbu, iekausējot spēcīgu emocionālo lādiņu un grodi parādot šajā darbā vērojamo tiltu starp klasicismu un romantismu, kā arī atklājot komponista tābrīža traģēdiju, kuras atblāzmas jaušamas šajā darbā.

Vijolniece Baiba Skride nominēta Lielajai mūzikas balvai par solo Johannesa Brāmsa Vijolkoncertā 15. oktobrī Latvijas Nacionālajā operā kopā ar Birmingemas simfonisko orķestri un diriģentu Andri Nelsonu. Johannesa Brāmsa Vijolkoncerts Baibas Skrides repertuārā ir jau desmit gadu, taču 15. oktobra atskaņojumā Latvijas Nacionālajā operā lieliskā saderībā ar diriģentu Andri Nelsonu tas izskanēja ar sevišķu mirdzumu. Manījām Baibas Skrides vienmēr iepriecinošo brīvo fantāzijas lidojumu, baudījām ārkārtīgi izteiksmīgo, dzidro vijoles skaņu. Baiba spēlēja virtuozi, taču bez mazākās ārišķības. Tas bija ļoti dziļš, iekšupvērsts un vienlaikus uzrunājošs skatījums, kurā bija gan trauslums, gan spēks.

Lielā mūzikas balva (LMB) ir augstākais Latvijas valsts apbalvojums mūzikā. Šogad apbalvojums tiek pasniegts divdesmito reizi.

Foto: Liene Kinča Džakomo Pučīni operā "Toska". Publicitātes foto

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV