Otrdiena, 23.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Jurģis, Juris, Georgs;

LNSO piedāvā mūzikas milžu satikšanos koncertā "Šimkus & Šišons"

EasyGet.lv, 08.02.2013. 09:38

Vestarda Šimkus un Karela Marka Šišona savienība ir kā leģenda, kura eksistē tepat līdzās, taču ir jābūt pavisam modram, lai kļūtu par liecinieku šim tikšanās brīdim. 22. un 23. februārī Rīgas publika piedzīvos Latvijas Nacionālā simfoniskā orķestra (LNSO) un šo mūzikas milžu satikšanos un vienošanos mūzikālā piedzīvojumā – Johanesa Brāmsa 1. klavierkoncertā.
LNSO piedāvā mūzikas milžu satikšanos koncertā "Šimkus & Šišons"

Johannesa Brāmsa 1. klavierkoncerts ir episks un saturiski piepildīts skaņdarbs, kuru komponists ir radījis, būdams ļoti jauns un neskopodamies nedz ar vērienu, nedz ar klavieru faktūras sarežģītākajiem paņēmieniem, tādējādi jauneklīgā un vētraini romantiskā aizrautība šeit vispilnīgāk apvienojas ar klasicistiski konceptuālu satura dziļumu.

"Man ir bijusi tā laime pēdējo gadu laikā vairākkārt sadarboties ar diriģentu K.M. Šišonu, piedzīvojot neaizmirstamus muzikālus brīžus uz skatuves. Es nespētu iedomāties piemērotāku diriģentu šī skaņdarba atskaņošanai, jo arī K.M. Šišona darba stilā apvienojas abas īpašības, kas sasaucas ar Brāmsa 1. klavierkoncertu - neatlaidīgi skrupuloza tiekšanās pēc skaidras pilnības mēģinājumu procesā un spontāni versmaina, iedvesmojoši aizrautīga orķestra vadīšana koncertos, ne mirkli nezaudējot kontroli pār katru mūzikas niansi," atzīst pianists Vestards Šimkus.

Johaness Brāmss ir tikai daļa no izaicinājumiem - daudziem atmiņā palikusi Karela Marka Šišona spožā Pētera Čaikovska Sestās simfonijas interpretācija 2007. gada novembrī, šoreiz Maestro izaicina sevi un LNSO jaunam muzikālam piedzīvojumam, aicinot līdzi ikvienu klausītāju.

Biļetes uz koncertiem 22. un 23. februārī plkst. 19:00 Lielajā Ģildē nopērkamas Biļešu paradīzes kasēs.

Foto: Vestards Šimkus. Publicitātes foto

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV