Piektdiena, 29.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Agija, Aldonis;

Triānas Parks piedalīsies mūzikas konferencē South by Southwest

EasyGet.lv, 08.02.2013. 13:04

Viena no oriģinālākajām Latvijas grupām Triānas Parks marta vidū pārstāvēs valsti mūzikas konferencē Teksasā - South by Southwest (turpmāk tekstā SXSW). Nedēļu vēlāk grupa uzstāsies arī Kanādas mūzikas nedēļā Toronto – Canadian Music Week.

SXSW konference pirmo reizi norisinājās 1987. gadā, un kopš tā laika tā notiek katru pavasari. Tā ir unikāla platforma, kur satiekas globālās mūzikas industrijas nozīmīgākie pārstāvji un jaunie mūzikas talanti no visas pasaules, lai veidotu kontaktus un plānus tālākai sadarbībai. Mūziķiem ir iespēja pierādīt sevi koncertos, kas festivāla laikā notiek vairāk nekā piecdesmit Ostinas koncertzālēs un klubos. SXSW festivālā uzstājušies tādi zināmi mākslinieki kā Nora Džonsa, The Killers, The White Stripes, David Gray, The Darkness, Supergrass, Franz Ferdinand, The Kills, Džemss Blants un daudzi citi. Lai noskatītos jauno talantu priekšnesumus, gadu no gada konferencē reģistrējas ap 8050 industrijas un mediju pārstāvju. Šobrīd SXSW ir zināmākais starptautiska mēroga mūzikas pasākums, kas ir vissvarīgākais notikums izklaides industrijas kalendārā.

Pēc žūrijas domām, Triānas Parka radošā darbība ir bijusi pietiekami interesanta un aktuāla, lai saņemtu iespēju piedalīties konferencē, tādejādi nesot Latvijas vārdu ārzemēs. Katru gadu SXSW apmeklē preses pārstāvji no visas pasaules un tā ir lieliska iespēja caur mūziku un radošo darbību veidot valsts tēlu ārzemēs, radot citu valstu interesi par Latviju.

Triānas Parks uz Latvijas mūzikas skatuves darbojas piecus gadus, kuru laikā grupa ir ir spējusi uzrunāt klausītājus ne tikai Latvijā, bet arī ārzemēs, sniedzot koncertus festivālos Francijā, Turcijā, Lielbritānijā, Lietuvā un Igaunijā. Grupas spilgtā tēla dēļ Triānas Parks ir vairākas reizes nominēts Latvijas stilīgākās grupas statusam, bet tās debijas albums tika nominēts Latvijas Mūzikas ierakstu gada balvai divās kategorijās, saņemot pozitīvas atsauksmes ne tikai no mūzikas kritiķiem Latvijā, bet arī mūzikas pārstāvjiem ārzemēs.

Šobrīd Triānas Parka radošā komanda strādā studijā pie albuma ieraksta un aicina ikvienu atbalstīt grupu, iegādājoties īpaši radītu eko somu ar Triānas Parka simboliku. Vairāk – trianapark.com un trianaparkshop.com

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV