Pirmdiena, 13.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Ira, Iraīda, Irēna, Irina;

Nikolā Prosts un Tulūzas Kapitolija orķestris festivālā „Saxofonia"

EasyGet.lv, 08.02.2013. 16:00

Festivāla „Saxophonia 2013" noslēguma koncertā 15. februārī, Lielajā Ģildē plkst. 19:00 viesosies talantīgais franču saksofonists Nikolā Prosts, netipisks un mūsdienīgs mūziķis, kurš uzstāsies viena no Francijas mūzikas vides simboliskākā orķestra, Tulūzas Kapitolija orķestra pavadījumā.

Netipiskais un mūsdienīgais Francijas mūziķis Nikolā Prosts izmanto akustisko un elektrisko saksofonu, kā arī pats savu balsi. Viņš ir koncertējošs mākslinieks, kurš uzstājas starptautiskā mērogā. Ļoti ietekmējies no slavenā mūsdienu saksofona virtuoza Žana Marī Londeiksa, Nikolā Prosts ļoti uzmanīgi izturas pret saksofona dažādu repertuāru attīstību un, pedagoģiska aicinājuma vadīts, saraksta vairākus darbus. Viņš ir ieraksījis daudz darbus, ko atzinīgi ir novērtējuši ārzmju preses izdevumi, un apgalvo, ka šim mērķim arī sarakstīs vairāk nekā 80 jaunus darbus. Prestižās Parīzes konservatorijas un 7 starptautisku kamermūzikas konkursu laureāts, Nikolā Prosts ir sertificēts pasniedzējs Svētās Moras konservatorijā, kā arī uzstājas solokoncertos, un pasniedz lekcijas un meistarklases dažādās universitātēs un starptautiskos festivālos.

Festivāla „Saxophonia 2013" noslēguma koncertā uz Lielās Ģildes skatuves saksofona siltais un spožais skanējums būs dzirdams Tulūzas Kapitolija orķestra pavadījumā.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV