Ceturtdiena, 02.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds;

Kaņepes Kultūras centrā uzstāsies Zoé Zoe

EasyGet.lv, 12.02.2013. 09:14

Pēdējā gada laikā Dirty Deal Audio komanda Rīgas publiku iepazīstinājusi ar virkni lietuviešu jauno bītmūzikas skatuves censoņu, nu apvienība Bassed ķeras klāt kaimiņzemes bass music un jaunās house mūzikas talantiem un 15. februārī piedāvā Zoé Zoe uzstāšanos Kaņepes Kultūras centrā.
Kaņepes Kultūras centrā uzstāsies Zoé Zoe

Zoé Zoe, īstajā vārdā Mantas Stonkus, bērnību pavadīja, klausoties trance un progressive house - šie bija vienīgie elektroniskās mūzikas stili, kas tolaik bija pieejami Lietuvas raidstacijās. To ietekmē kopā ar draugu no skolas tika izveidots projekts M&D Substance, kam nebija lemts ilgs mūžs, toties tas ļāva apgūt elektroniskās mūzikas veidošanas pamatus.

Pēc ilgāka pārtraukuma - ap 2010. gadu - jauno Martyn, Mosca, Four Tet un Boddika skaņu iedvesmots, Zoé Zoe mūzikas rakstīšanai pievēršas solo un šoreiz jau nopietnāk. Pēc pāris gadiem arī pirmie panākumi - kompozīciju ''Church'' iekļauj ietekmīgā britu dīdžejdāma Maya Jane Coles savā ''DJ Kicks'' izlasē, kam seko gabala iespiešana platē, pateicoties Bristoles ''Sneaker Social Club'' leiblam. Drīzumā varam sagaidīt arī jaunu Zoé Zoe materiālu no ''Space Hardware'', lietuviešu ''Partyzanai'' un deep house leģendas Kerija Čandlera (Keri Chandler) ''MadTech'' izdevniecībām.

''Kad es rakstu mūziku, es nedomāju par to kādam žanram rezultātu varēs piedēvēt, taču, acīmredzot, galā sanāk kaut kas starp house un techno. Godīgi sakot, es nevaru noturēt vienotu muzikālu virzienu - vienu brīdi esmu dusmīgs, pēc mirkļa atkal mierīgs, un tas atstāj iespaidu uz mūziku, vienu dienu tā ir tumša un minimāla, citreiz pacilājoša un melodiska," stāsta Zoé Zoe.

Bassed vakara ietvaros pirmoreiz Rīgā ar dj setu uzstāsies daugavpilietis Tenda!, kas vairumam pagaidām ir nezināms, bet viņa soundcloud profilā atrodamo skaņdarbu kvalitāte ļauj domāt, ka turpmāk par puisi dzirdēsim arvien biežāk.

Atlikušo vakara daļu aizpildīs Bassed diskotēkās jau pierastie minciisha ieraksti, Trashy Kid, un Judzhen, un par vizualizācijām gādās Vj Reeta.

Par atmosfēru pirmajā stāvā rūpēsies Cita Mūzika bloga saimnieki.

Ieejas maksa sarīkojumā - 2 Ls.

www.bassed.me
www.facebook.com/BassedMe
www.twitter.com/BassedMe

Foto: Zoé Zoe. Publicitātes foto 

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV