Piektdiena, 29.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Agija, Aldonis;

Sleša koncerts Kauņā pulcē latviešus

Aiga Leitholde, 16.02.2013. 17:15

14. februārī Žalgira arēnā Kauņā koncertēja leģendārais ģitārists Slešs, kopā ar viņu uz skatuves kāpa vokālists Mailzs Kenedijs un pavadošā grupa ''The Conspirators''. Amerikāņus iesildīja latviešu alternatīvā roka apvienība ''The Velvet Supernova''.
Sleša koncerts Kauņā pulcē latviešus

Galerijas:

Lietuvieši lielajai būvei raduši daudzveidīgu risinājumu – stiklotās sporta zāles iekšpusē pelēkās betona sienas atdzīvina modernā māksla, kā arī pieejams smalks restorāns. Teju vienlaicīgi pie arēnas bija atbraukuši latviešu klausītāju autobusi, un fani ātri ieņēma Žalgira arēnu. Vēlāk, koncerta gaitā šķita, ka latviešu fani sastāda 2/3 no visu klausītāju kopuma. Iespējams šeit runā manis pašas nacionālais lepnums.

Iesildošās grupas ''The Velvet Supernova'' sastāvu veido mūziķi, kas savu muzikālo rūdījumu ir guvuši dažāda smaguma roka sastāvos – ''Sanctimony'', ''Wild'', ''Rebel Riot'' un citos. ''The Velvet Supernova'' izpilda radio ēteram piemērotu atmosfērisku rokmūziku. Grupa uz vecās roka skolas pamata uzbūvē mūsdienīga skanējuma dziesmas, labprāt iesaistot elektroniskas iespējas. Lai gan grupas veikums vēl ir jāslīpē līdz individuālu aprišu iegūšanai, kopumā Žalgira arēnā ''The Velvet Supernova'' sevi prezentēja teicami un guva klausītāju atbalstu.

Amerikāņu rokgrupas izceļas ar laika ievērošanu, arī Slešu, Mailzu Kenediju un ''The Conspirators'' nebija ilgi jāgaida kāpjam uz skatuves. Koncertu ievadīja dziesmas ''Ghost'', ''Standing in the Sun'' un ''Nightrain'' no grupas ''Guns'n'Roses'' repertuāra. Un tā uz priekšu, miksējot mūsdienās radīto ar pazīstamām dziesmām no Sleša deviņdesmito solo karjeras un ''Guns'n'Roses'' repertuāra. Lai gan grupas galvenā balss bija Mailzs Kenedijs, agrāk vai vēlāk visa prožektoru gaismas atkal tika pievēstas Slešam. Klausītājiem bija iespēja izbaudīt krāšņus, garus, pat himniskus ģitāras solo, improvizācijā attīstot dziesmas tēmu līdz nepazīšanai, piemēram, dziesmā ''Rocket Queen''.

Pavadošās grupas instrumentiem solo nebija paredzēts. Koncertā pārsteidza basģitārista Toda Kerna vokālās dotības dziesmās ''She's crazy'' un ''Doctor Alibi'' un ''Welcome to the Jungle''. Koncerts ļoti labi būtu skanējis lielā klubā, pustukšā arēna nedaudz skumdināja. Raugoties no klausītāja viedokļa, kuram šī būtu pirmā iepazīšanās ar Sleša daiļradi, koncertam pietrūka dziesmu sasaistes, kopējā stāsta. Bet citādi, fani ļoti izklaidējās, jo katrai dziesmai ir sava leģenda, un tās vārdi ir zināmi arī nakts melnumā. Lielas ovācijas raisīja ''Velvet Revolver'' dziesma ''Slighter'' un ''Paradise City'' koncerta izskaņā. Noslēgumā neizpalika konfeti lietus un solījums atgriezties. Sleša tūres grafiks ir blīvs – jau šajā nedēļas nogalē mūziķi būs nospēlējuši divus koncertus Krievijā un devušies koncertēt uz Somiju.

Foto: Slešs un pavadošā grupa ''The Conspirators'' koncertē Žalgira arēnā. Foto (c) Oskars Kupše

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV