Ceturtdiena, 25.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Līksma, Bārbala;

Latviju Eirovīzijā šogad pārstāvēs grupa "PeR"

EasyGet.lv, 17.02.2013. 01:57 | komentāri (2)

Sestdien, 16. februārī, LTV1 tiešraidē no Ventspils, teātra nama „Jūras vārti" dinamiskā un atraktīvā gaisotnē noslēdzās Eirovīzijas dziesmu konkursa nacionālās atlases fināls, kurā noskaidrots, ka Latviju uz Eirovīzijas Starptautiskā dziesmu konkursa skatuves Zviedrijas pilsētā Malmē 16. maijā pārstāvēs grupa „PeR" ar dziesmu „Here we go".
Latviju Eirovīzijā šogad pārstāvēs grupa "PeR"

Konkursa nacionālās atlases superfinālā „PeR" skaņdarbs konkurēja ar Samantas Tīnas dziesmu „I Need a Hero" un Martas Ritovas dziesmu „I am who I am".

Nacionālās atlases fināla uzvarētāju noteica gan TV skatītāju, gan žūrijas balsojuma kopvērtējums attiecībā 50:50. Žūrijas sastāvā darbojās video režisore – Aija Strazdiņa, dziedātāja un vokālā pedagoģe – Vineta Elksne, LTV kultūras un mūzikas raidījumu producente – Ieva Rozentāle, "Labvēlīgā tipa" dziesmu līdzautors un producents – Ģirts Lūsis, žurnālists Sandris Vanzovičs, mūziķi – Kārlis Auzāns, Jānis Stībelis, Valters Pūce, kā arī mūziķis no Igaunijas – Otto Leplands.

Nacionālās atlases finālā šogad piedalījās Niko, Dāvids Kalandija un Dināra, Antra Stafecka, grupa „PeR", grupa „Pieneņu vīns", Marta Ritova, Liene Candy, Samanta Tīna, Ieva Sutugova, grupa „Headline" un Sabīne Berezina.

Balvas saviem favorītiem pasniedza arī „Dziesmas 2013" sadarbības partneri. Dāvanu karti no Ventspils pilsētas ieguva grupa „Headline", „Neatkarīgās Rīta Avīzes" dāvanu saņēma Niko, savukārt Radio „Spin FM" klausītāju simpātijas un rozā krāsas čemodāniņu izpelnījās Dāvids Kalandija un Dināra.

Latvijas Televīzija arī šogad organizē Eirovīzijas dziesmu konkursa nacionālo atlasi sadarbībā ar ilggadējiem sadarbības partneriem – Ventspils pilsētu un Ventspils attīstības aģentūru, kuri jau trīspadsmito gadu sniedz neatsveramu atbalstu Starptautiskā dziesmu konkursa rīkošanā, kas ir tik nozīmīgs Latvijas mūziķiem un visai sabiedrībai.

2013. gada Eirovīzijas starptautiskā dziesmu konkursa fināls notiks Zviedrijas pilsētā Malmē. Pusfināli paredzēti 14. un 16. maijā, bet fināls – 18. maijā. Latvija startēs otrajā pusfinālā 16. maijā.

Foto: Grupa PeR Eirovīzijas dziesmu konkursa nacionālās atlases finālā. Foto (c) Kaspars Ūdris

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV