Otrdiena, 23.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Jurģis, Juris, Georgs;

Šonedēļ pasniegs Latvijas metālmūzikas gada balvas

EasyGet.lv, 18.02.2013. 10:57

Līdz trešdienai, 20. februārim, turpinās Latvijas metālmūzikas Gada Balvas 2012 balsošana. Balvu pasniegšanas ceremonija, kurā uzstāsies grupas "Sanctimony", "Apēdājs", "Wagars", "Deodium" un daudzi citi, notiks 22. februārī klubā "Melnā piektdiena".
Šonedēļ pasniegs Latvijas metālmūzikas gada balvas

Kā iepriekšējos gados, labākie aizvadītā gada smagās mūzikas ieraksti, debitanti, koncertgrupas un to dalībnieki tiek noteikti balsošanā, taču šogad labākā albuma noteikšanā līdzdarbosies arī žūrija. "Albumu izvērtēšanā rezultātu veidos fanu un žūrijas vērtējums kopīgi. To darām tāpēc, lai neitralizētu dažādas interneta balsošanas kampaņas, uz kuru ietekmēšanu latvieši ir īpaši nadzīgi," komentē Valdis Bērzvads, kluba "Melnā Piektdiena" līdzīpašnieks un koncertu organizators.

Šogad par Latvijas labākā smagā albuma godu sacenšas tādi ieraksti kā «Frailty» — «Melpomene» (izdevējs «ARX Productions», Ukraina), «Diseim» — «Holy Wrath» (izdevējs «Abyss Records», ASV), «Deodium» — «Saules Kalpi» («P3lican»), «Soundarcade» — «Moving the Great Hadron» un citi, kopumā 12 ieraksti. To vidū ir arī Fēliksa Ķiģeļa un «Kiss of the Dolls» jaunie albumi, kuri ar metālmūziku tiešā veidā parasti asociēti netiek. «Šogad vispārējā Mūzikas ierakstu Gada balva, kuras noslēguma ceremonija noritēs Nacionālajā teātrī, tiks pasniegta arī metālistiem, tādēļ mēs esam palikuši tolerantāki, aicinām balsot arī roka fanus par saviem favorītiem!» saka Valdis Bērzvads.

Latvijas Metālmūzikas Gada Balvas pasniegšana noritēs 22. februārī klubā «Melnā Piektdiena». Uzstāsies «Sanctimony», kuru EP «Perfection» ir nominēto ierakstu vidū, turklāt viņi pilnā garumā spēlēšot 2000. gada EP «Lirix», ko iepriekš nekad nav darījuši. Uzstāsies arī grupas «Frailty», «Apēdājs», «Dry Decay», «Wagars», «Deodium» u.c. Pasākumu vadīs metāla DJ Deathperado. Biļetes cena — trīs lati, klubs atvērts no 19:30. 

Balsošana: www.ejuz.lv/444

Foto: Pērn Gada labākās grupas titulu saņēma Skyforger. Publicitāts foto

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV