Ceturtdiena, 25.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Līksma, Bārbala;

Rīgā atgriežas vieglā džeza grupa Acoustic Alchemy

EasyGet.lv, 18.02.2013. 12:55

30. maijā plkst. 19:00 Lielajā Ģildē uzstāsies britu vieglā džeza grandi Acoustic Alchemy, sniedzot ar jaunu koncertprogrammu "Roseland".
Rīgā atgriežas vieglā džeza grupa Acoustic Alchemy

Vairāk nekā 25 gadus britu džeza supergrupa Acoustic Alchemy ierindojies džeza topu virsotnēs, iegūstot daudzas Grammy nominācijas un apceļojot pasauli. Būdami vieglā džeza pionieri, izmantojot augstāko profesionalitāti, viņi sapludināja regeju un Latīņamerikas mūziku ar ciešu ritmu un lipīgiem meldiņiem.

Vēlīno 80. un 90. gadu laikā Niks Vebs (Nick Webb) un Gregs Kārmaikls (Greg Carmichael) radīja samtainu albumu sēriju, kas tiek klasificēti kā mūsdienu mūzika pieaugušajiem, lai arī ģitāristi aptvēruši gan džezu, gan jauno paaudzi (New Age).

1987.gadā Acoustic Alchemy laida klajā debijas albumu "Red Dust & Spanish Lace". Albums "Reference Point" kā pirmais grupas ieraksts tika nominēts Grammy. 1998.gadā albums "Positive Thinking" tika veltīts Vebam, kas pēc tā ierakstīšanas aizgāja mūžībā.

2000.gadā Kārmaikls atjaunoja Acoustic Alchemy grupu, kas ietvēra sevī ilggadējos biedrus: basistu Frenku Feliksu (Frank Felix), ģitāristus Džonu Pārsonu (John Parsons) un Mailsu Džilderelu (Miles Gilderdale), kā arī taustiņinstrumentālistu Teriju Disleju (Terry Disley) un jaunus dalībniekus: taustiņi: Toniju Vaitu (Tony White). Tā gada "The Beautiful Game" bija jaunā sastāva pirmais albums. Tam sekoja "AArt" 2001.gadā, un tas izrādījās lielākais grupas panākums, kas nodrošināja kārtējo Grammy nomināciju. Būdami iedvesmoti ar sasniegumiem, grupa turpināja turneju un, kad bija laiks, arī ierakstīja jaunus darbus. Rezultātā bija divi jauni – 2003.gada "Radio Contact" un 2005.gada "American/English" (joprojām sadarbībā ar Higher Octave), kas turpmāk nostiprināja jaunu grupas sastāvu, un 2006.gadā gaismu ieraudzīja koncerta ierakstu DVD "Best Kept Secret". 2007.gadā Acoustic Alchemy turpināja sadarbību ar Higher Octave un laida klajā albumu "This Way". Jaunākais grupas albums saucas "Roseland".

Biļetes nopērkamas Biļešu servisa kasēs, līdz 31.martam - lētāk.

Foto: Acoustic Alchemy. Publicitātes foto

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV