Sestdiena, 20.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Mirta, Ziedīte;

Artis Gāga apvienos latviešu tautas dziesmas un džezu

EasyGet.lv, 19.02.2013. 13:10

Ceturtdien, 21. februārī, plkst. 20.00 kafejnīcā Cydonia Gastropub (Berga bazārā) „Arta Gāgas Quartet" aicina uz džeza mūzikas vakaru.

Vakara pirmajā daļā skanēs latviešu tautas dziesmu apdares džeza stilā. „Tautas dziesmu melodijas ir tik bagātīgas, ka piedāvā nebeidzamas iespējas improvizācijai arī džezā, tādēļ nevienu brīdi nezaudēju interesi par šo skaisto mūzikas materiālu," saka saksofonists Artis Gāga.

2008. gadā Artis Gāga ierakstīja mūzikas disku „Tumša nakte, zaļa zāle", un šo ierakstu augstu novērtēja mūzikas profesionāļi, nominējot to Mūzikas ierakstu gada balvai. Jaunās tautas dziesmu apdares ir kā turpinājums 2008. gadā iesāktajam projektam, un tās klausītājiem būs iespējams dzirdēt koncertā 21. februārī.

Koncertā piedalīsies Artis Gāga – saksofons, Kristaps Vanadziņš – taustiņinstrumenti, Edvīns Ozols – basģitāra un Kaspars Kurdeko – sitaminstrumenti.

„Vakara 2.daļā ikvienu aicinu pievienoties Jam session, spēlējot vai dziedot jazz standartus, un ne tikai", saka Artis Gāga.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV