Sestdiena, 20.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Mirta, Ziedīte;

Noskaidrotas radiostacijās spēlētākās dziesmas 2012. gadā

EasyGet.lv, 19.02.2013. 14:32 | komentāri (1)

Apkopojot visu Latvijas radiostaciju atskaites, kļuvušas zināmas piecas 2012. gadā visvairāk atskaņotās dziesmas, kas Latvijas Mūzikas ierakstu Gada balvas ceremonijā pretendēs uz Radio hita statusu, informē Latvijas skaņu producentu, izdevēju un izplatītāju apvienības (LaIPA) pārstāve Agrita Bikaviņa.
Noskaidrotas radiostacijās spēlētākās dziesmas 2012. gadā

Gada radio hits jau vairākus gadus tiek noteikts, apkopojot LaIPA datus par visu radiostaciju atskaņotajām fonogrammām.

Dziesma, kas radio spēlēta visvairāk, tiks paziņota Gada balvas šova laikā, bet šobrīd zināms, ka starp piecām visvairāk skanējušām pašmāju dziesmām pērn bijušas: grupas Jumprava izpildītā „Gaiss", Musiqq hits „Miljonārs", Prāta Vētras „Vēl viena klusā daba", kā arī Dona skaņdarbs „Signāls" un grupas Otra Puse dziesma „Nakts vai rīts", kuras iekļūšana 2012. gada Top 5 uzskatāma par unikālu faktu, jo Radio hita balvu tā reiz – 2009. gadā - jau saņēmusi.

Latvijas Mūzikas ierakstu Gada balvas ceremonija notiks 26. februārī, Nacionālajā teātrī. Godalgu sadali pavadīs iespaidīgs šovs Andra Freidenfelda vadībā. Uzstāsies Prāta Vētra, Aija Andrejeva, Auļi, Inokentijs Mārpls, Latvian Voices, Da Gamba un Lara Bellerose, Melo-M, Astro'n'out un citi pazīstami mūziķi. Gaidāmi arī pirmatskaņojumi no Martas Ritovas, Elizabetes Balčus, Kārļa Būmeistera un The Matters, Bermudu divstūra, Igo u.c.

Priekšnesumu sniegs arī grupa "Čikāgas piecīši", kas pēc balvas par mūža ieguldījumu ieradīsies no mītnes zemes ASV, un divas dienas vēlāk, 28. februārī lielo notikumu svinēs kopā ar uzticamajiem faniem - koncertā "Vēlreiz ar draugiem" koncertzālē "Palladium". Ievērojamo viesu izmitināšanu uzņēmusies viesnīca Old City Boutique Hotel, kur balvas saņēmējus varēs satikt arī autogrāfu gribētāji.

Gada balvu pasniegšanu tajā pašā vakarā ar īsu laika nobīdi būs iespējams redzēt TV3, bet pašiem nepacietīgākajiem tiks piedāvāta tiešraide Izklaides Kanālā 2. Tiešraides sākums plkst. 19.30, TV3 translācija sāksies plkst. 20.20.

Foto: Publicitātes foto 

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV