Sestdiena, 20.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Mirta, Ziedīte;

"Wagars" izdod debijas EP un dodas mini tūrē

EasyGet.lv, 22.02.2013. 09:01 | komentāri (1)

Pašmāju crust / blackmetal grupa "Wagars" laidusi klajā pirmo albumu un nedēļas nogalē sniegs trīs koncertus.
"Wagars" izdod debijas EP un dodas mini tūrē

Apbrīnojot Latvijas dabas mežonību un nepieradināto, noslēpumaino spēku, ieskandinot postapokaliptiskas noskaņas, grupas dalībnieki vienojušies radīt vienkāršas, ātras un skaudras kompozīcijas. Kā ziemeļvēja dzītās krusas šaltis...

Grupa izveidota pagājušā gada nogalē, un tajā spēlē Latvijas pagrīdes mūzikā pieredzējuši jaunieši. Wagars ir līdz šim vienīgā "crust" stila grupa, kas apvieno šķietami pretrunīgo žanru - pankroka un melnā metāla skanējumu. Debijas EP ierakstīts divu dienu laikā Valmierā studijā "Hodila" Ģirta Laumaņa aka Lomika vadībā.

"Tekstus ne vienmēr vajag uztvert tiešā nozīmē. Piemēram, dziesma "Atgriezties tumšajos silos" ir aicinājums atgriezties savas apziņas tumšākajos un slēptākajos nostūros, ieklausīties iekšējā balsī, veikt ceļojumu savā emociju pasaulē. Mēs pārāk bieži sevi slāpējam, neļaujam enerģijai plūst pāri malām, un tas ir nepareizi," skaidro mūziķi.

EP nācis klajā izdevniecības "P3lican Partisans" paspārnē. Albuma noformējumā izmantots kāda renesanses mākslinieka darbs "Atēnas dzimšana". Diska noformējumu radījis dizaineris Jānis Jēkabsons (jekabsons.com). Disku iespējams iegādāties Vecrīgas mūzikas veikalā "Randoms", mūzikas veikalā "LP", kā arī sazinoties ar grupu.

Disks tiks prezentēs šajā nedēļas nogalē – 22. februārī klubā "Melnā piektdiena", 23. februārī Lietuvā, klubā "Metro", un 24.februārī klubā "Nabaklab".

Foto: Grupa "Wagars". Publicitātes foto

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV