Sestdiena, 20.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Mirta, Ziedīte;

„Apziņas Parazīti" izdod ceturto albumu

EasyGet.lv, 24.02.2013. 17:07

Pašmāju spoken word / experimental mūzikas kolektīvs „Apziņas Parazīti" pēc četru gadu klusēšanas izdevis ceturto albumu „Vairs Nekādu Saulē Pazudušo Zirgu".
„Apziņas Parazīti" izdod ceturto albumu

„Albums sanācis līdzīgs popsīgam peļu slazdam, neuzmanīgs vai nepieradināts klausītājs to izmetīs pa logu, cienītājs klausīsies mašīnā, garākās distancēs naktī vai gulēt ejot," atzīst mūziķi.

Neuzmanīgam un nepieradinātam klausītājam jābūt piesardzīgam, lai uztvertu ironiju pašpasludinātajā „popsīguma peļu slazdā", mēģinot saklausīt tur popmūzikas vēsmas. Pieradināts klausītājs, kas pazīst Parazītu skanējumu, visticamāk, uztvers ironiju. Albuma saturs ir mazāk griezīgs nekā iepriekšējie, bet joprojām tikpat nekomfortabls ikdienas mānīgajai labsajūtai kā citi Parazītu albumi.

Tomēr „Apziņas Parazīti" šajā reizē spēruši soli ārpus savas noslēgtās „guļamistabas" jeb LNT „Mūsmājām", kur albums rakstīts.

Ieraksta tapšanā trīs kompozīcijas radītas sadarbībā ar Ļipetskā bāzētu krievu gotisko indie roka projektu „Your Schizophrenia" (www.lastfm.ru/music/Your+Schizophrenia/), kā arī izmantotas rezerves daļas no pašmāju mūziķiem: Gatis Ivans – ģitāra, Jānis – ģitāra („Velvet Supernova"), Lauris – ģitāra („Soundarcade"), Lauris – sitamie, perkusijas („Frailty"), Ģirtas – ģitāras, vijole („NemiegsNemiers"), Sniega Ilūzija – ģitāra („Emily Rose"), Aldis – čells, vargāns, trokšņi.

Skaņdarbu komponenti radīti ilgākā laika posmā, un izmantoti arī iepriekšējos albumos neiekļautie materiāli. Rezultātā radīts skaņu, melodiju, vīziju un vārdu kolāžas – katra kompozīcija kā atsevišķs stāsts, kas kopā salikts vienā albumā.

Albumā iekļauti deviņi skaņu ceļi, to skaitā arī radio „Naba" latviešu mūzikas topā rotējušie „Dominiks II" un „Ielāpiņi".

Albuma noformējumā izmantotas Annas Būmanes, Krgzk un Edy Scaaron fotogrāfijas.

Pagaidām vienīgā uzstāšanās paredzēta festivālā „Laba Daba 2013".

Albuma digitālā versija pieejama bezmaksas lejupielādei grupas vietnē apzinasparaziti.bandcamp.com, savukārt taustāmais formāts ierobežotā daudzumā pieejams, rakstot uz: p3licanmosh@gmail.com.

Foto: Publicitātes foto

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV