Piektdiena, 19.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Vēsma, Fanija;

Dziesmu svētku gadu RTU studenti sāks ar Koru karu

EasyGet.lv, 25.02.2013. 12:14

Trešdien, 27. februārī, Rīgas Tehniskās universitātes (RTU) Studentu klubs dziesmotā pasākumā "RTU Koru karš" pulcēs universitātes tautas mākslas kolektīvus, kas sacentīsies par galveno balvu – četras stundas skaņu ierakstam Latvijas Radio studijā.

"RTU Koru karā" piedalīsies četras komandas un to līdzjutēji, pārstāvot četrus RTU mākslinieciskos kolektīvus - vīru kori "Gaudeamus", sieviešu kori "Delta", Rīgas Biznesa skolas (RBS) jaukto kori un vokālo ansambli "Jauna nianse". Dalībnieki sacentīsies dziedāšanā un erudīcijā, atbildot uz jautājumiem par Dziesmu svētku tradīcijām Latvijā.

"RTU Koru karš" norisināsies 27. februārī plkst. 19 RTU Mazajā zālē (Kaļķu ielā 1). Ieeja bez maksas. Pasākums tiek rīkots par godu XXV Vispārējiem latviešu Dziesmu un XV Deju svētkiem, kas notiks no 2013. gada 30. jūnijam līdz 7. jūlijam.

Pasākuma dalībnieku sniegumu vērtēs žūrija: kora "Gaudeamus" mākslinieciskais vadītājs, galvenais diriģents un Dziesmu svētku noslēguma koncerta mākslinieciskais vadītājs Ivars Cinkuss, kora «Delta» mākslinieciskā vadītāja un galvenā diriģente Inta Eizenberga-Cērmane un RTU Studentu kluba direktore Asja Visocka.

"Dziesmu un deju svētki studentiem ir nepārtraukts un aizraujošs radošā darba process: ik nedēļu universitātes zālēs pulcējas dziedātāji un dejotāji, kuri apgūst svētku repertuāru. Lai mēģinājumu procesā iedvestu jaunu dzirksti, RTU organizē sava veida mazos dziesmu svētkus – Koru karu, kura laikā vēl pirms skatēm un kopmēģinājumiem Mežaparka estrādē jautrā atmosfērā varēs ievingrināt balsis un radoši izpausties," norāda A. Visocka.

Pasākumu vadīs Latvijas Radio žurnālists, producents un programmu vadītājs Dzintars Tilaks, kurš ir arī to "Koru karu", kas 2008. gadā notika Latvijas Radio tiešraidēs XIV Dziesmu svētku laikā, idejas autors.

RTU kori "Gaudeamus" un "Delta" Dziesmu svētkos piedalās jau kopš 1960. gada, savukārt kopš 2008. gada tiem piepulcējušies arī RBS koris un vokālais ansamblis "Jauna nianse".

Papildu informācija pa tālr. 67089477, www.kulturartu.lv

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV