Otrdiena, 23.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Jurģis, Juris, Georgs;

KM piešķir finansējumu Latvijas Mūzikas eksporta fonda darbības uzsākšanai

EasyGet.lv, 25.02.2013. 20:10

Kultūras ministrija (KM) šogad pirmo reizi atbalsta Latvijas Mūzikas ierakstu Gada balvas apbalvošanas ceremoniju un piešķir 3000 latu lielu finansējumu Latvijas Mūzikas eksporta fonda darbības uzsākšanai, informē ministres padomniece sabiedrisko attiecību jautājumos Ieva Līne.

Mūzika Latvijā visā tās žanriskajā daudzveidībā ir svarīga mūsu kultūras un identitātes sastāvdaļa, kā arī viena no straujāk augošajām radošo industriju nozarēm, uzskata kultūras ministre Žaneta Jaunzeme-Grende.

Ņemot vērā to, ka Latvija ir vienīgā vieta pasaulē, kurā var ilgstoši pastāvēt un attīstīties latviešu valoda un latviešu mūzika, Kultūras ministrija šogad pirmo reizi nolēmusi atbalstīt Latvijas Mūzikas ierakstu Gada balvas apbalvošanas ceremoniju.

Ministre norāda, ka ikdienā pārāk maz izvēlamies Latvijā radītas vērtības, piemēram, nesen apkopotie dati par mūzikas atskaņošanu radio liecina, ka ārvalstu mūzikas izpildītājiem autoratlīdzībās tiek izmaksātas ievērojami lielākas naudas summas nekā pašu mūziķiem. Ikvienam būtu jāapzinās – jo vairāk izvēlēsimies klausīties pašu mājās radīto mūziku, jo vairāk autoratlīdzību naudas paliks Latvijā, kas pozitīvi ietekmēs gan nozares attīstību, gan ekonomisko situāciju kopumā.

Kultūras ministrija arī piešķīrusi 3000 latu lielu finansējumu Latvijas Mūzikas eksporta fonda darbības uzsākšanai, lai veicinātu un atbalstītu Latvijas mūzikas industrijas eksporta iespējas un atpazīstamību starptautiskajos tirgos.

Apzinoties radošo industriju pieaugošo lomu, Valsts Kultūrkapitāla fondā šogad pirmoreiz izveidota arī speciāla mērķprogramma radošo industriju pilotprojektiem ar 100 000 latu finansējumu šim gadam, jo kultūras un radošajām industrijām ir liels attīstības potenciāls, kā arī pozitīvais pienesums citās nozarēs. Radošo industriju attīstība ir viena no Kultūras ministrijas prioritātēm, kas tiek īstenota saskaņā ar valdības deklarāciju.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV