Sestdiena, 20.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Mirta, Ziedīte;

LSO koncertlekcijas jauniešiem un bērniem izrāda arī citur Latvijā

EasyGet.lv, 26.02.2013. 13:13

Liepājas Simfoniskā orķestra (LSO) koncertlekciju cikls jauniešiem un bērniem „Mūzikas lielvalstis" lielu piekrišanu gūst arī citās Latvijas pilsētās. Kurzemē – Vaiņodē, Priekulē, Alsungā, kā arī Zemgalē un Vidzemē – Bauskā, Aizkrauklē un Ogrē izskanējis pirmais cikla koncerts ar vācu un austriešu mūziku. Mazliet vēlāk tam sekos arī pārējie.

„Atsaucība Liepājā lika mums domāt, ka arī citās pilsētās bērni gribētu dzirdēt šādus koncertus. Šis mums būs pirmais gads, kad izbraucam ārpus Liepājas ne tikai prestižu koncertu dēļ, bet arī lai tiktos ar jaunajiem klausītājiem – mūsu nākotnes publiku," stāsta Liepājas Simfoniskā orķestra vadītājs Uldis Lipskis.

Aizraujošais koncertlekciju cikls „Mūzikas lielvalstis" sastāv no četriem koncertiem – „Vācija un Austrija", „Krievija", „Francija" un „ASV", kuros kultūra tiek apskatīta plašā aspektā, ietverot ne vien mūziku, bet arī mākslu, kultūrvēsturi un pat ģeogrāfiju. 40 minūšu koncentrētās, košās koncertlekcijās, izmantojot jaunākās tehnoloģijas, klausītāji tiek iepazīstināti ar dažādu laikmetu un valstu spilgtākajiem mūzikas paraugiem, kultūrvēstures objektiem un notikumiem.

Koncertcikla forma ir atvērta un interaktīva – tie ir stāsti par simfonisko mūziku. Ar bagātīgu vizuālo materiālu un saistošu stāstījumu koncertlekcijas vada un diriģē pieredzējušais mūzikas pedagogs, ilggadējs Liepājas Simfoniskā orķestra koka pūšamo instrumentu grupas koncertmeistars un Emiļa Melngaiļa Liepājas Mūzikas vidusskolas orķestra vadītājs Dzintars Jurgelaitis.

„Lai gan nepilnas 40 minūtes ilgstošās koncertlekcijas paredzētas bērniem un jauniešiem, interesanti ir arī jebkura cita vecuma klausītājiem – gan ar klasisko mūziku mazpazīstamiem, gan tai ļoti tuvu stāvošiem, tāpēc uz šīm koncertlekcijām mēs vienmēr aicinām arī mammas, tētus un vecmāmiņas – jebkuru simfoniskās mūzikas iepazīt gribētāju un cienītāju", teic Uldis Lipskis.

Koncertciklam „Mūzikas lielvalstis" Liepājas Simfoniskā orķestra mājas lapā ir izveidota īpaša, koncertciklu papildinoša sadaļa, kur pirms katra koncerta apmeklējuma aicinām ieskatīties: www.lso.lv/skolu-koncerti. Te ir iespējams ne tikai noklausīties konkrētos skaņdarbus, kas skanēs koncertā, bet, noskatoties nelielus videofragmentus, uzzināt, piemēram, arī to, kādās mākslas un animācijas filmās šī mūzika ir izmantota. Informācija sadaļā regulāri tiek papildināta ar dažādām interesantām un saistošām lietām.

Nākošie cikla „Mūzikas lielvalstis" koncerti skanēs jau aprīlī. Sekojiet informācijai Liepājas Simfoniskā orķestra mājas lapā www.lso.lv

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV