Piektdiena, 19.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Vēsma, Fanija;

Ģitāristu sesija Madonā notiks jau 16. reizi

EasyGet.lv, 01.03.2013. 14:09

No 24. līdz 29. martam Madonā notiks muzikālais pasākums „Ģitāristu sesija”, informē pasākuma galvenais organizators Imants Pulkstenis. Pieteikšanās uz sesiju ilgst līdz 10. martam.
Ģitāristu sesija Madonā notiks jau 16. reizi

"Ģitāristu sesija" ir starptautisks pasākums, kurā var piedalīties ikviens, kurš vēlas pilnveidot un attīstīt savas muzikālās prasmes un dotības kādā no piecām piedāvātajām grupām – ģitāristiem, basģitāristiem, bundziniekiem, taustiņinstrumentālistiem un vokālistiem, skaidro Pulkstenis.

Pieteikšanās uz sesiju rit līdz 10. martam.

Sesijas piecu dienu laikā dalībniekiem būs iespēja piedalīties pieaicinātu profesionāļu vadītās meistarklasēs un apmācībās. „Ņemot vērā iepriekšējo gadu pieredzi, arī šogad nodarbības tiks dalītas tematiskās grupās, atsevišķi ģitāristiem, basģitāristiem, bundziniekiem, taustiņinstrumentālistiem un vokālistiem, kā arī piedāvāta kombinētās grupas apmācība. Ja, piemēram, kāda rokgrupa vēlas braukt un piedalīties, ar viņiem strādās gan kā ar grupu, gan var arī katru dalībnieku atsevišķi, stāsta pasākuma organizators.

Papildus vairāk kā 30 mācību nodarbībām - meistarklasēm, dalībnieki varēs piedalīties arī koncertos un individuālas meistarības konkursos, tradīcija ir pārgājiens pie dabas – relax tūre. Kā uzsver „Ģitāristu sesijas” galvenais organizators, tradīcijas un interese dzīvās mūzikas svētkos ir jamsession pasākumi vakaros, kur jauniešiem tiks dota iespēja improvizēt kopā ar meistariem un atzītiem profesionāļiem. Veidojot programmu, šogad lielāks akcents tiks veltīts elektroniskajai mūzikai, kuru pārstāv Kaspars Ansons, Toms Auniņš, Anna Ķirse, grupa Karmafree un citi. Tiek veidots buklets. Pirmo reizi sesijas nodarbības tiek aicināti vecāki un tas būs 29. martā pirms noslēguma koncerta.

Kā katru gadu, „Ģitāristu sesijā” meistarklases vadīs un savā pieredzē dalīsies pašmāju un ārzemju vieslektori un atzīti mūziķi. Arī šogad ar savu klātbūtni pasākumu godinās tādas personības kā Deniss Paškevičs, dāņu ģitārists Kristians Franks (Christian Frank), ģitārspēles virtuozs Aleksejs Liapko no Krievijas, City Jazz Youth Band Kārļa Vanaga vadībā. Kā katru gadu, sesijā nodarbības basģitāristiem vadīs leģendārais mūziķis Aleksandrs Sircovs – Murovejs. Ar prieku organizatori un dalībnieki gaida atgriežamies no studijām Amsterdamā augstākās raudzes bundzinieku Andri Buiķi.

"Ievārījums" - tā mīļi organizators nosaucis un latviskojis mūziķiem pierasto jamsession, un daudzi mūziķi gaida tieši šīs vakara improvizācijas. Andris Buiķis neslēpj, ka ir noilgojies uzmuzicēt kopā ar Oskaru Sproģi, Raimondu Macatu, kā arī ar Aivaru Hermani un Mārci Auziņu, Aini Zavadski, kuri jau ir apstiprinājuši savu dalību pieredzes un jauno mūziķu apmācību pasākumā "Ģitāristu sesija 2013". Sesijas dalībnieki dzirdēs Aivara Hermaņa kolektīvu 18 stīgas, Raimonda Macata kvintetu RM5, kuri mūzikas zinātājiem ir „saldais”. Ar intrigu gaidām igauņu rokgrupu DRAMAMAMA, kurās spēlē viens no Igaunijas labākajiem roka un blūza ģitāristiem Laur Joamets, kurš sniegs arī meistarklases.

Vairāk informācijas skatīt: www.gitaristusesija.lv

Foto: Publicitātes foto

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV