Ceturtdiena, 18.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Laura, Jadviga;

Ansamblis Manta ieraksta divas dziesmas

EasyGet.lv, 01.03.2013. 18:01 | komentāri (1)

Ansamblis Manta klausītāju vērtējumam nodod pirmās ierakstītās dziesmas "Tūkstošreiz" un "Antikristaps".
Ansamblis Manta ieraksta divas dziesmas

Pēc grupas Hospitāļu iela darbības pārtraukšanas Edgars Šubrovskis pieaicināja talkā Edgaru Mākenu, ar kuru kopā spēlē grupā Gaujarts, un izveidoja pamatu jaunam ansamblim Manta. Tagad Mantā darbojas arī Oskars Upenieks (EMD) un Raitis Viļumovs (NRG), visi kopā izpilda Edgara Šubrovska dziesmas un pamazām tās ieraksta. Lūk, pirmie rezultāti.

Dziesmā "Tūkstošreiz" izmantota frāze no Jāņa Joņeva dienasgrāmatas portālā draugiem.lv: “..tur, kur kādreiz es braucu tūkstošreiz, bet nu arvien retāk”. Viss pārējais ir radies, pateicoties labvēlīgai apstākļu sakritībai.

Dziesmā "Antikristaps" aprakstītie notikumi sākas kādā teikā par Rīgu.

Sen atpakaļ, kad pār Daugavu vēl tilta nebijis, bijis liels stiprinieks, vārdā Kristaps. Viņš nesis cilvēkus pāri Daugavai no viena krasta uz otru. Vellam tas briesmīgi nepaticis, un viņš gribējis Kristapam atriebties.

Vienreiz naktī pirms divpadsmitiem viens mazs puišelis lūdzies, lai viņu pārnes pāri. Kristaps nav gribējis, viņš tikai dienā gājis pāri Daugavai, nevis naktī. Bet puišelis ļoti lūdzies. Nu, ko lai dara! Nesīs ar. Nav jau liels vīrs, tāds puišelis vien ir. Bet, jo tālāk nes, jo smagāks paliek. Un stingri turas puišelis, ka nosviest viņu nevar. Ka nu Kristaps nācis vidū Daugavas, tā tur arī noslīcis.

Ierakstā bungas spēlē Aivars Krastiņš (akadēmiskais koris Latvija). Dziesmas ierakstītas Valmierā, studijā Hodila Rec. Skaņu operators Ģirts Laumanis (Lomiks). Producēja Lomiks, Edgars Šubrovskis, Edgars Mākens.

Foto: Ansamblis Manta. Foto (c) Artūrs Martinovs

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV