Sestdiena, 20.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Mirta, Ziedīte;

Jēkabs Nīmanis uzstāsies Rīgas Domā

EasyGet.lv, 05.03.2013. 09:01

Avangarda mūziķis Jēkabs Nīmanis kopā ar draugiem 19. martā uzstāsies Rīgas Domā
Jēkabs Nīmanis uzstāsies Rīgas Domā

19. martā plkst. 19:00 Rīgas Domā uzstāsies avangarda mūziķis Jēkabs Nīmanis ar koncertprogrammu “Lietas, kuras iedvesmo un lietas”, informē "MansDoms" projekta vadītājs Gatis Vectirāns.

Mūziķis Jēkabs Nīmanis savu talantu pierādījis ne tikai kā oriģināls izpildītājs, bet arī kā komponists. Neatkārtojamas muzikālas noskaņas pēdējos gados Nīmanis radījis gan teātra iestudējumiem, gan latviešu multiplikācijām un filmām, tādā veidā apliecinot savu īpašo mākslinieka rokrakstu. Gaidāmajā koncertā Jēkabs Nīmanis atskatīsies uz šiem radošās dzīves notikumiem, atskaņojot savas kompozīcijas telpā ar izaicinošu akustiku.

Līdzās mūzikai no izrādēm (“Voiceks”, “4est” un “Partitūra Ekosistēmai”) koncertā Nīmanis piedāvās arī elektroakustiskās kompozīcijas, piemēram, skaņu instalāciju, kas radīta Žaņa Lipkes Memoriālam. Koncertā piedalīsies arī skaņu mākslinieks un fonogrāfs Masksims Šenteļevs, kura veidotā skaņu pasaule radīs vēl vienu dimensiju telpai un mūzikai, pianists Uģis Krišjānis, kā arī “Swedbank” koris diriģenta Artūra Ancāna vadībā.

Komponists Jēkabs Nīmanis par koncertu stāsta, ka "Lietas kuras iedvesmo un lietas ir apzīmējums daļai no tā, kas mani ir aizrāvis un izraisījis interesi pēdējos gadus. Tās ne vienmēr ir arvien jaunas frekvenču kombinācijas elektroakustiskajā un akustiskajā skaņu pasaulē, es vēlos arī uzsvērt senākas mūzikas ietekmi. Koncerts nav par mani, es vienkārši meklēju tēmas sarunai starp māksliniekiem, klausītajiem, šo mirkli un vietu. Sarunas, kas notiek bez vārdiem, ieklausoties, iztēlojoties."

Biļetes uz koncertu pieejamas Rīgas Doma kasē un www.eKase.lv. Biļešu cena ir Ls 7, studentiem, skolēniem un pensionāriem Ls 5. Līdz 7 gadu vecumam bez maksas.

Visi ienākumi tiks novirzīti Rīgas Doma jaunās vitrāžas „Ar degsmi par brīvu Latviju” izveidei.

Foto: Jēkabs Nīmanis. Foto (c) Inese Kalniņa

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV