Trešdiena, 01.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Ziedonis;

Rīgā koncertēs baroka vijolniece Leila Šaijeg

EasyGet.lv, 05.03.2013. 11:16

8. martā plkst. 19.00 Jaunajā Sv.Ģertrūdes baznīcā koncertēs jaunās paaudzes spilgtākā baroka vijolniece un diriģente Leila Šaijeg, uzstājoties kopā ar baroka orķestri Collegium Musicum Riga.
Rīgā koncertēs baroka vijolniece Leila Šaijeg

Leila Šaijeg /Leila Schayegh/ pieder pie jaunās paaudzes baroka vijolniekiem, kurus raksturo iedziļināšanās vēsturiskajos pirmavotos. Vijolniece skolojusies gan Bāzeles Mūzikas akadēmijā, gan personīgi pie Kjāras Bankini /Chiara Banchini/ Schola Cantorum Basiliensi, turklāt jau 2003.gadā iegūst pirmās vietas konkursos Minhenē, Berlīnē un Premio Bonporti, kā arī Novartis stipendiju. No 2010.gada septembra pati pārņemusi baroka vijoles klases vadību Bāzelē no Kjāras Bankini.

Vairākus gadus Leila Šaijeg bija Kjāras Bankini ansambļa L`Ensemble 415 mūziķe un joprojām ir Fabio Bonizzoni ansambļa La Risonanza koncertmeistare. Viņas partneri koncertos un ierakstos bijuši izcilie mūziķi Andrea Marcon, Andreas Scholl, Maria Kristina Kiehr, Marcel Ponseele, kā arī Jörg Holubek un Ilze Grudule (Latvija). Leila Šaijeg uzstājusies ar solo koncertiem praktiski visā Eiropā, kā arī Izraēlā, Lietuvā un Ukrainā – tagad arī Latvijā. Izdevusi vairākus kompaktdiskus.

Baroka orķestrim Collegium Musicum Riga šī sadarbība ir bijusi lieliska iespēja bagātināties pieredzē un apmainīties ar viedokļiem, darbojoties izcilas jaunās paaudzes viesdiriģentes vadībā, kuras talantu novērtējuši senās mūzikas speciālisti visā Eiropā, bet tagad to klātienē varēs vērtēt arī Latvijas klausītāji.

Ieeja koncertā 8.martā plkst. 19.00 Rīgas Jaunajā Sv.Ģertrūdes baznīcā, Brīvības ielā 119, bez maksas.

Vairāk par mūziķiem: www.leilaschayegh.com un www.earlymusic.lv

Foto: Baroka orķestris Collegium Musicum Riga. Publicitātes foto

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV