Piektdiena, 19.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Vēsma, Fanija;

Valmierā notiks Vidzemes pūtēju orķestru skate

EasyGet.lv, 11.03.2013. 16:58

Sestdien, 16.martā, no plkst.10.00 līdz plkst.18.00 Valmieras Kultūras centrā notiks Vidzemes pūtēju orķestru skate. Skatē Valmierā piedalīsies pūtēju orķestri no Cēsīm, Alūksnes, Strenčiem, Limbažiem, Gulbenes, Ogres, Madonas un citiem novadiem, informē Valmieras pilsētas pašvaldības pārstāve Līga Tarbuna. Valmieru skatē pārstāvēs Valmieras Kultūras centra pūtēju orķestris "Signāls" (vadītājs Mārtiņš Birnis).

Pūtēju orķestru skati vērtēs starptautiska žūrija - Igaunijas Dziesmu svētku un Jaunatnes Dziesmu svētku pūtēju orķestru virsdiriģents Valdo Rītelmā, Latvijas Nacionālo bruņoto spēku orķestra diriģents, XXV Vispārējo latviešu Dziesmu un XV Deju svētku "Dižkoncerta" mākslinieciskais vadītājs, Vidzemes kultūrvēsturiskā novada pūtēju orķestru virsdiriģents Guntis Kumačevs un Jāņa Norviļa Madonas mūzikas skolas direktors, Arvīda Žilinska Jēkabpils mūzikas skolas kamerorķestra mākslinieciskais vadītājs, simfoniskā orķestra diriģents Mārtiņš Bergs.

Kopumā pūtēju orķestru skatēs visā Latvijā piedalīsies 54 pūtēju orķestri (ap 2000 mūziķu), kuri gatavojas XXV Vispārējiem latviešu Dziesmu un XV Deju svētkiem. Pirmo reizi svētkos pūtēju orķestru programmas veidos tikai latviešu komponistu oriģinālskaņdarbi un tautas dziesmu aranžējumi. Arī skate būs krāšņa latviešu mūzikas parāde.

Dziesmu un Deju svētku nedēļā Lielajā Ģildē, Rīgā notiks pūtēju orķestru konkursa fināls, pūtēju orķestru vakara koncerti Rīgas baznīcās un Dižkoncerts Doma laukumā. Svētku izskaņā, 7.jūlijā, pūtēju orķestri dosies "Karoga gājienā", to veltot izcilajam pūtēju orķestru diriģentam un komponistam Maestro Gunāram Ordelovskim, kā arī piedalīsies Dziesmu un Deju svētku gājienā un Noslēguma koncertā "Līgo - Lai top!" Mežaparka Lielajā estrādē.

Latvijas pūtēju orķestru skates rīko Latvijas Nacionālais kultūras centrs.

Pūtēju orķestru skati apmeklēt aicināts ikviens interesents! Ieeja bez maksas.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV