Piektdiena, 26.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Rūsiņš, Sandris, Alīna;

Rēzeknes koris „Ivuški” piedalīsies Viskrievijas Masļeņicā

easyget.lv, 13.03.2013. 11:48

No 15. līdz 17. martam Rēzeknes koris „Ivuški” (vadītāja Jeļena Burova) Pleskavā piedalīties Viskrievijas Masļeņicas svinībās, kas katru gadu pulcē kolektīvus no pierobežas valstīm – Krievijas, Baltkrievijas, Latvijas, Igaunijas un Ukrainas, informē Rēzeknes Kultūras un Tūrisma centra pārstāve Maija Upeniece.

Pēc senām slāvu tradīcijām Masļenica Pleskavā ik gadu tiek vērienīgi un līksmi svinēta nedēļas garumā, pavadot projām ziemu un sagaidot pavasari ar dziesmām, dejām un pankūku ēšanu, kas simbolizē apaļu un spožu sauli.

Pateicoties Rēzeknes pilsētas domes atbalstam, koris „Ivuški” Viskrievijas Masļeņicas svinībās piedalīsies masku gājienā un uzstāsies vairākos koncertos, priecējot apmeklētājus un prezentējot Rēzekni.

Koris „Ivuški” pastāv kopš 1957.gada un regulāri piedalās gan Rēzeknes un apkārtnes pagastu pasākumos, gan dažādos festivālos.

Viskrievijas Masļenicas programma: http://www.culture.pskov.ru/ru/news/event/10385

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV