Piektdiena, 19.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Vēsma, Fanija;

Kafejnīca Leningrad piecu gadu jubileju svinēs piecas dienas

easyget.lv, 15.03.2013. 13:19 | komentāri (1)

Piecgades plāna izpildes svinības Vecrīgā, Kalēju ielā 54, ritēs no 20. līdz 24. martam.
Kafejnīca Leningrad piecu gadu jubileju svinēs piecas dienas

Dzērienus, mūziķu akustiskās uzstāšanās, dīdžeju priekšnesumus, dzejas lasījumus un vizuālo mākslu Rīgas alternatīvās kultūras meka Leningrad kopš 2008. gada pavasara piedāvā baudīt padomjlaika dzīvokļa atmosfērā, ļaujot apmeklētājiem justies kā desmitiem gadu sena saviesīgās dzīves epicentra daļai. Piecu gadu jubileju kafejnīca marta beigas atzīmes savās telpās — ar piecu dienu svētkiem, kur skanēs gan hiphops un regejs, gan visdažādākais rokenrols, informē kafejnīcas Leningrad pārstāvis Sergejs Bižāns.

Trešdien, 20. martā, no 20:00 uz hiphopa ballīti aicina apvienība Kreisais krasts (http://www.kreisaiskrasts.lv/). Tās dalībnieks programmas veidotājs Dairis uzsver: vakara noskaņai vispiemērotākais apģērbs ir treniņtērps. Visu trešdienu kafejnīcā paredzēta garšīga cena rumkolai.

Ceturtdien, 21. martā, 20:00 uz jautru, teatrālu šovu aicina somu muzikālā apvienība La Sega Del Canto, kas piedāvā ar smaidu paraudzīties uz popmūzikas zelta fondu. Europe, Frenka Sinatras un citu slavenību skandētās melodijas viņi meistarīgi izspēlē neparastos aranžējumos, kuros soloinstrumenta lomā ir visparastākais malkas zāģis. Ar Ziemeļeiropas urbāno regeju vakaru turpinās pašmāju apvienība Apofeoz Sound System, bet visu pārējo nakti par dejām septiņdesmito rokmūzikas garā gādās DJ Arturs Mednis. Kroga vīnzinis ceturtdienas vakarā iepazīstinās ar jaunumiem Leningrad vīnu piedāvājumā, ko varēs nogaršot par īpaši draudzīgu cenu.

Piektdienas, 22. marta, vakarā 21:00 ar akustisku koncertu sāks grupa HMP? (http://www.hmpband.com/), turpinās Rīta stienis (http://soundcloud.com/r-ta-stienis) – pēdējos gados visskaļāk sevi pieteikusī jaunā latviešu punk apvienība, dzīvo uzstāšanos programmu neilgi pirms pusnakts noslēgs alkoroka apvienība un skanīgākās mūzikas virtuozi Radio Leningrad. Visu nakti par gaumīgām dejām gādās DJ Uldis Rudaks. Gaidāmas viskija akcijas un citi pārsteigumi.

Sestdien, 23. martā, 21:00 Rock’n’roll&Blues vakarā uz kroga improvizētās skatuves kāps atraktīvais un aizrautīgais latviešu rocabilly kolektīvs Persiku raķetes. Blūzpanku polārās nakts melnumā piedāvās suģestējošie somu White Stripes – ģitārista un bundzinieka duets Black Magic Six, kuru harisma, nevaldāmā enerģija un spēja ar minimāliem līdzekļiem panākt maksimālu efektu jau sešus gadus pulcē sajūsminātu klausītāju pulkus spontānās ielu uzstāšanās reizēs un klubu koncertos vai visā Eiropā – no Donavas līdz Reinai. Par godu somu viesiem kafejnīca aicina uz fisu šotu vakaru – iespēju nobaudīt ziemeļvalsts nacionālo stipro dzērienu – degvīnu ar lakricas un mentola garšu –, bet nakti ar mūziku no rokenrola jaunības laikiem turpinās DJ Johnny B Good un DJ Ma.Be.

Svētdien, 24. martā, 18:00 Leningrad aicina uz Henrietes Dolgovas fotoizstādes atklāšanu. Ekspozīcija ļaus izbaudīt analogās fototehnikas šarmu, aplūkojot dažādiem tematiem veltītus krāsainus un melnbaltus attēlus, kas tapuši ar pagājušā gadsimta vidū ražotiem aparātiem. Svētdienas mierīgo noskaņu kuplinās Artura, Morisona, Edžiņa un citu solomākslinieku akustiski priekšnesumi. Gaidāms arī muzikāls pārsteigums no Riharda Šešo, svētdienai atbilstoša mūzika no DJ Ma.Be un iepazīstināšana ar jaunumiem kafejnīcas alus piedāvājumā.

Foto: Grupa Rīta stienis. Foto (c) Didzis Grodzs

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV